Lady Gaga rajongói széttrollkodják a Venomot

Mintha nem lenne elég egyet nem értés, gond, baj és bánat a világon – néhányan úgy érezték, hogy épp itt az ideje egy újabb vélt vagy valós árkot ásni két, egymástól nagyjából teljesen független embercsoport közé.

Az egyik csoport: azok, akik szeretnék megnézni a Venomot a nyitóhétvégéjén. A másik: akik úgy döntenek, hogy az ugyanaznap debütáló Csillag születiket néznék meg. Mintha nem lehetne két filmet is megnézni ugyanazon a héten, mintha két egyforma filmről lenne szó, mintha az egyiknek lenne köze a másikhoz – a jegybevételen kívül.

Lady Gaga rajongói, akik csak little monsternek nevezik magukat, úgy döntöttek, hogy kamu profilokat hoznak létre, kamu véleményeket írogatnak és mindent elkövetnek azért, hogy a képregényfilm értékelését teljesen lehúzzák – és valamilyen furcsa logika mentén így támogassák, hogy az énekesnő filmje nagyobb bevételt hozzon. Hogy ezt pontosan hogyan szeretnék elérni a fent említett módszerekkel, arról nem tájékoztatták a nyilvánosságot részletesen, de az internetet így is elözönlötték a Venom rossz kritikái, amik szerint a film nézhetetlen, és messze az év legrosszabb filmje.

Ez nem az első ilyen húzása a kis szörnyeknek, és már az énekesnő is hangot adott nemtetszésének azzal kapcsolatban, hogy rajongói eszüket vesztett trollokként viselkednek az interneten, de úgy tűnik, nem hatott a dorgálás.

A dolog pedig lassan ott tart, hogy a Marvel-rajongók már a DC-rajongókra is gyanakodnak, akik nyilván tovább terjesztik az amúgy kamu véleményeket. Függetlenül természetesen attól, hogy a film valóban rossz-e vagy sem, de ebben a kérdésben, úgy tűnik, egyre nehezebb lesz állást foglalni anélkül, hogy az ember ezzel ne mondana rögtön véleményt egy zenész-táncos-romantikus drámáról is.

Kemény hétvége elé nézünk.