Leonardo diCapriónak nem tetszett James Cameron mondata

Hogy hány olyan jelenet, mondat és pillanatban híres filmekben, amit a véletleneknek köszönhetünk,  azt senki sem tudja – hiszen sokszor a forgatáson derül ki, mi az, ami működik a képen és mi az, ami nem.

Nem volt egy máshogy a Titanic forgatásán sem, és erről maga a rendező számolt be egy BBC-s interjú során. James Cameron elmesélte, hogy amikor a film egyik híres jelenetét forgatták – amikor DiCaprio barátjával a hajó orrán áll és élvezi az utazást – egész egyszerűen nem találták a megfelelő mondatot, és a jelenet nem úgy működött, ahogy kéne. Aztán egyszer csak az eszébe jutott, hogy „Én vagyok a világ ura” – és megkérte a színészt, hogy egyszerűen csak tárja szét a karját, élvezze a pillanatot, és mondja ezt.

A színésznek viszont csak annyi tudott erre reagálni, hogy „Tessék?!” – aztán némi vonakodás után végül beleegyezett ugyan, de elsőre nagyon nem tetszett neki az ötlet. Ez a mondat tehát a forgatáson született, nem beszélték meg és dolgozták ki előre – és a színész is nyilván ezért ütközött meg rajta.

Abban viszont egyetérthetünk, hogy a film nagyon más lenne a mondat nélkül – ahogy a színész nélkül is. Hogy kinek a karjában kellene elképzelnünk Kate Winsletet? Matthew McConaughey nemrég vallotta be, hogy ő is elment Jack szerepében meghallgatására, ahonnan magabiztosan távozott, mert úgy érezte, nagyon jól sikerült. Ám a szerepet sosem kapta meg – a többi meg már filmtörténelem.