A most 66 éves akciósztár egy interjúban vallott egy évekkel korábbi meghökkentő esetről.

Hamarosan a hazai mozikban Az eltűnés sorrendjében remake-je, a Dermesztő hajsza, melynek kapcsán Liam Neeson interjút adott az Independent munkatársának. Az újságíró azt kérdezte a színésztől, hogy vajon miféle düh vihet rá egy átlagos embert arra, hogy gyilkoljon. Abban biztosak vagyunk, hogy arra a válaszra nem számított, amivel Neeson szolgált.

A színész ugyanis elmesélt egy évekkel korábbi esetet, melynek egy nő ismerőse volt a főszereplője, akit megerőszakoltak.

"Elmondok egy történetet. Ez egy igaz sztori" - kezdte. "A szóban forgó ismerősöm hihetetlenül higgadtan kezelte a megerőszakolást. De az én reakcióm... Megkérdeztem, hogy tudja-e, ki volt. Azt válaszolta, hogy nem. Milyen volt a bőrszíne? Azt mondta, fekete."

De az újságíró kérdésére az igazán sokkoló válasz csak ezt követően érkezett.

"Lementem, és ott sétáltam fel-alá a környéken egy bunkósbottal abba bízva, hátha valaki belém fog kötni - szégyellem ezt mondani -, nagyjából egy hétig, reménykedve, hogy kijön egy fekete tag valamelyik kocsmából, és okot ad arra rá, hogy megöljem" - árulta el.

"Egy hétig tartott, de lehet, hogy volt az másfél is, mire lehiggadtam. Az ismerősöm pedig folyton azt kérdezte, hogy hova járok, én pedig azt válaszoltam, hogy csak sétálni megyek. 'Mi a baj?', kérdezte, én pedig csak annyit mondtam, hogy nincs semmi. Rettenetes, elborzaszt, amikor visszaemlékezek arra, amit csináltam. És soha nem vallottam be, most pedig épp egy újságírónak mondom el. Isten ments!" - zárta a mondandóját.

Liam Neeson filmje, a Dermesztő hajsza február 21-től a hazai mozikban. A film magyar előzetesét idelent tudod megnézni.