Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
9
Képek
6
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
elekm90   2020. 02. 23.

legújabb vélemény

Nekem tetszett a film fekete humora, bár kicsit néhol bugyuta volt, de összességében szerintem jót tett a hangulatának, hogy nem vette túl komolyan magát az alapkonfliktus komolysága ellenére. 7,5/10.

 
Berto49   2018. 11. 25.

Halálosztó hókotró

Megszámlálhatatlanul sok rajongója van a skandináv filmeknek, ahogy az északi krimiknek is. Ennél a filmnél azonban igazán nem értem azt a sok lelkendező kritikát. Szerintem egy gyenge négyest megérdemel, de semmi többet! A "Fargo"-hoz hasonlítják, de az szerintem sokkal jobb. Tarantino és Guy Ritchie neve is előjön, de az ő hasonszőrű filmjeik sem a kedvenceim. Amit viszont feltétel nélkül élveztem az a két ragyogó színész, Stellan Skarsgård és Bruno Ganz alakítása. A svájci születésű egykori Hitler megszemélyesítő ahogy bemagolt néhány szerb(?) mondatot és hozzá eljátszotta a valahonnan a Balkánról származott maffiavezért az a film csúcspontja! A másik sokra értékelhető részlet a fenséges hófödte táj, amit azonban csak a jó meleg moziteremben, vagy otthon a kályha közelében lehet élvezni. Mindig elcsodálkozom, hogy ilyen természeti körülmények között is lehet élni. Az eszkimókról nem is beszélve! Csak az a néző tudja értékelni ezt a filmet, aki szereti és érti is az eléggé morbid fekete humort, mert különben a rengeteg hulla láttán besokallhat.


 
dubzsu   2015. 03. 30.

A sztori nem újszerű, túlságosan rideg és monoton. Egysíkú a történet, a környezet és a szereplők viselkedésmódja.

 
zsfarkas   2015. 03. 09.

Unalmas, egyhangú film. Látványilag sem fogott meg. A színészi alakítás is kifogásolható, semmiről nem marad le, aki kihagyja.

 
july   2015. 05. 10.

Tipikus skandináv film. Sötét hangulatú, rengeteg vérrel, és fekete humorral. A rendező jól összerakta a vígjáték és a bűnügyi film elemeit. Brutális, humoros gengszterfilm paródia.

Stellan Skarsgård
Kristofer Hivju
Stellan Skarsgård
Pål Sverre Valheim Hagen
Bruno Ganz
Kristofer Hivju
Stellan Skarsgård
Bruno Ganz

A film összbevétele 904 446 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet a Tribeca filmfesztiválra is meghívták.

(mamiéstöti2)
 

A film világpremierje a Berlinare-n volt.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.