2021.06.11   olvasottság: 6623x   szerző: GGS   hozzászólások: 1

Ma debütál a Lupin második évada a Netflix kínálatában. A francia sorozat kétségtelenül az idei év egyik legnagyobb sikere, amely januári premierje óta folyamatosan ott lavírozik a sorozatok top tízes listáján. Mivel az első évad mindössze öt epizódot ölelt fel, a rajongók ezt villámgyorsan ki is pörgették és tűkön ülve várták a folytatást. De vajon megérte-e?

A Lupin főhőse Assane, aki gyerekkorában apjával érkezett Franciaországba egy jobb élet reményében. Ám apját a dúsgazdag Hubert Pellegrini csőbe húzta és megvádolta egy értékes nyakék ellopásával. Assane apja szégyenében felakasztotta magát a cellájában, a kisfiú így árván maradt, de egy életre bosszút esküdött. A következő huszonöt évet azzal töltötte, hogy az apjától kapott könyv főhőse, Arsene Lupin kalandjain inspirálódva a világ legjobb betörőjévé és tolvajává váljon, aki egyben az álcázás mestere is. De tudását nem a meggazdagodásra, hanem Hubert Pellegrini bűneinek leleplezésére fordítja.

Az első évad tehát hatalmas siker volt, így a rajongók joggal várhatják el, hogy a folytatás is megüsse ezt a szintet. Hogy ez sikerül-e a második évadnak, az mától derülhet ki, azonban a Rotten Tomatoes oldala már adhat némi képet. Ott ugyanis már felkerültek az első hivatalos kritikák és értékelések. Ezek alapján bizony van ok a reménykedésre, mivel az első élménybeszámolók kivétel nélkül zseniálisnak állítják be a második évad epizódjait. Már az első évad is 98 százalékos tetszési indexet tud felmutatni, de a második szezon eddig befutott értékelései még erre is rátettek egy lapáttal: eddig mindenkitől 100 százalékot kapott.