A héten a hazai mozikba is megérkezik a Sony/Marvel legújabb megjelenése, a Madame Web, amelyhez már befutottak az első vélemények.

S.J. Clarkson rendezésének hatalmas elvárásoknak kellett megfelelni, nem véletlenül, hiszen a produkció parádés szereposztást kapott, Dakota Johnson mellett a főszerepekben ugyanis Emma Roberts, Isabela Moner, Tahar Rahim, Adam Scott, Celeste O'Connor, Mike Epps és persze Sydney Sweeney láthatók, ám úgy tűnik, hogy mindez enyhén szólva is kevés a sikerhez.

A Rotten Tomatoes portálon mindössze 23 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, ráadásul a közösségi felületeken megjelent beszámolók szerint a közönség sincs igazán megelégedve mindazzal, amit látott.

“A Morbius jobb volt” - olvasható az egyik legtömörebb bejegyzésben, amely már csak pusztán amiatt is beszédes, hogy a Jared Letóval készült produkción szintén alaposan elverték a port annak idején.

“A film leginkább egy Pepsi reklámra hasonlít (...). Johnson egy szimpatikus, minimalista színésznő. A szereposztása itt azonban egy sajnálatos hiba” - írja Richard Lawson, a Vanity Fair kritikusa.

“A Madame Web egy zavarba ejtő katyvasz. Tehetséges sztárokat pazaroltak el a valószínűleg legrosszabb képregényfilmre, amit valaha láttam. Tele borzalmas párbeszédekkel, kínos vágással és mindenhol nevetséges szerkezettel. Csak ültem ott értetlenül jelenetről jelenetre, hogy valaki jóváhagyta ezt” - írja az X-en Cris Parker.

“Bocsánatkéréssel tartozom Morbiusnak, mert most kiderült, hogy a Sony Picturesnek csak egy kicsit több időre és egy csomó félreértett önbizalomra volt szüksége ahhoz, hogy elkészítsen egy még rosszabb Pókember-spin-offot, a megdöbbentően pocsék Madame Webet” - írja Barry Hertz, a Globe and Mailtől.

“A Madame Web egy nehézkes, rosszul megírt, kusza és hanyag film, tele középszerű vágással és alakításokkal. Hiába van átgondolt operatőri munkája és érdekes koncepciója, a szörnyű kivitelezés miatt nem lehetett megmenteni” - írja szintén az X-en a The Hollywood Handle.

A Madame Web tehát február 15-től a magyarországi mozikban is megtekinthető, így rövidesen mindenki meggyőződhet arról, mennyire is helytállók a fenti vélemények.

54 Madame Web  (2024)

akció | kaland | sci-fi

Ismerd meg egy hősnő születését Cassandra Webb (Dakota Johnson alakítja) személyében, aki mentősként valóban egy hétköznapi hős, és aki New York nyüzsgő utcáin igyekszik... több»