Mindig örömteli magyar filmek sikereiről hírt adni. Most is így van, ugyanis a kritikákat összegyűjtő Rotten Tomatoes oldalán készült egy lista, amelyen ezúttal különleges filmeket válogattak össze egy toplistára. E filmek érdekessége, hogy mindegyik női rendező munkája. És e listán szerepel egy remek magyar mozi is.

Enyedi Ildikó 2017-ben megjelent misztikus-romantikus drámája, a Testről és Lélekről egy fiatal nőről szól, aki minden éjjel ugyanazzal a férfival álmodik. Egy nap kiderül, hogy a férfi létezik, sőt, ő is minden éjjel a fiatal nővel álmodik. De lehet, hogy ennél is többről van szó, mindketten ugyanannak az álomvilágnak a részesei, akik éjjelente találkoznak. De mi van, ha a fiatal nő túl zárkózott és cseppet sem romantikus alkat, hogy meglássa ebben a különlegességet?

A film szép sikert ért el, amit az itt, a Mafabon mutatott 75 százalékos tetszési indexe is jól mutat. A Testről és Lélekről egy ideje a Netflix kínálatában is elérhető. A Rotten Tomatoes pedig pont azokat a filmeket szedte egy csokorba, amelyek most megnézhetők a legnagyobb streaming szolgáltatónál és mindegyiket nő rendezte.

E 35-ös toplistán helyet kapott a Testről és Lélekről is. Értékelései alapján a 27. helyet kapta meg, olyan filmeket előzve meg, mint a Mindig csak talán vagy A halhatatlan gárda. A lista élén egyébként a Több mint tábor: A fogyatékosok forradalma áll.