Volt idő, amikor Kevin Bacon neve kifejezetten jól csengett Hollywoodban. Mára már talán vesztett valamennyit a régi híréből, de ettől még szeretjük a filmjeit. Például a Space Oddityt is, amely eredetileg 2022-ben készült el, de végül elkerülte a mozikat, ehelyett egyből a streaming világában próbált szerencsét.

A történet egy picit sci-fi, egy picit romantikus és egy picit vígjáték. Az események középpontjában egy teljesen átlagos fiatalember, Alex áll, aki egy farmon éli életét családjával. Egy nap a bátyja meghal és a gyász teljesen elhatalmasodik rajta. A reménytelenségnek végül egy lehetőség vet véget: bekerül egy programba, ahol a Mars kolonizálása a cél, így ő is elutazhat a vörös bolygóra. De csak oda, vissza már nem. Ez eddig sci-fi, ám a dolgok váratlan fordulatot vesznek, amikor Alex a küldetésre való tízéves felkészülés során megismerkedik Daisyvel, akibe bele is szeret. Innentől pedig már a romantikus komédiáé a főszerep.

A film többnyire kevésbé felkapott színészeket vonultat fel, hiszen a két főszereplőt, Alexet és Daisyt Kyle Allen és Alexandra Shipp alakítja, mellettük pedig láthatjuk még Madeline Brewert, Simon Helberget, Carrie Prestont és persze Kevin Bacont is. A rendezői széket az a Kyra Sedgwick foglalta el, aki színészként és rendezőként is rengeteg filmen dolgozott már. Ezúttal Rebecca Banner forgatókönyvéből dolgozhatott.

A Space Oddity már megnézhető az HBO Maxon, ha van élő előfizetésed, elég csak az itteni adatlapján a platform logójára kattintanod és már indul is a lejátszás!