A Netflix előszeretettel tesz a kínálatában nemzetközi alkotásokat, amelyek olykor köröket vernek az angol nyelvű filmekre és sorozatokra. Könnyen lehet, hogy hasonlóra kerül sor napokon belül, amikor debütál a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában a Junji Ito hátborzongató japán meséi.

Egy japán anime sorozatról van szó, amely a címben szereplő legendás író, Junji Ito húsz novelláját dolgozza fel. Junki Itóról érdemes tudni, hogy napjaink egyik legtehetségesebb horror manga írójaként tartják számon, akinek történeteiből eddig is készültek animék.

Ám ez a sorozat most kifejezetten olyan történeteket ölel fel, amelyek még sosem elevenedtek meg mozgóképen. A novellák közt ott lesz a Tomie, a Suttogó nő vagy a Különös Hizikuri testvérek is. A Tomie egy nőről szól, akinek bájai szó szerint az őrület határára sodorják a férfiakat. De lesz olyan történet is – a The Hangin Baloons –, amelyben vérszomjas hasonmások próbálják meg a mélybe taszítani a léggömbökön lebegő embereket.

Junji Ito néhány ikonikus karaktere, mint Souichi, aki állandóan a körmét rágja, mert nincs elég vas a szervezetében is feltűnik majd a sorozatban. Ilyen és ehhez hasonló kifordult és beteg történetek várnak ránk, amelyek könnyen álmatlan éjszakákat idézhetnek a gyengébb idegzetű nézőknek.

A Junji Ito hátborzongató japán meséi január 19-én debütál majd a Netflix kínálatában. A szolgáltató imádja horrorfilmekkel borzolni a kedélyeket, erre pedig ez a sorozat az előzetese alapján maximálisan alkalmas lehet.