Már megint áll a bál a Sárkányok háza új epizódja miatt

Westeros világa sötét hely. Nem csak az erőszak és a vér miatt, hanem szó szerint is.

A Trónok harca előzményének, a Trónok harca - Sárkányok háza sorozatának rajongói a közösségi médiában fejezték ki csalódottságukat a 7. epizód, a világítása miatt. Az epizódban több kulcsfontosságú jelenetet is bemutattak, amelyeket egy éjszakai tengerparton forgattak, többek között Daemon Targaryen (Matt Smith) szexelt unokahúgával, Rhaenyra-val (Emma D'Arcy) közvetlenül a felesége temetése után, valamint Aemond (Leo Ashton) egy sárkányt szerzett meg magának.

Sok néző azonban nem láthatta a cselekményt lejátszódni, mert a jelenetek annyira homályosak voltak.

"Semmiképp sem gondolhatják komolyan a világítást ebben a jelenetben. Egyetlen vonást sem tudok kivenni" - tweetelte az egyik néző.

A tweetek áradata arra késztette az HBO-t, hogy válaszoljon a sötét képernyőkkel kapcsolatos panaszokra, ahogy arra az egyik rajongó rámutatott: "Nagyra értékeljük, hogy megkerestek minket a Sárkányok háza éjszakai jelenetével kapcsolatban: A hetedik epizód sötétnek tűnik a képernyőn" - állt a sokaktól kapott hibaüzenetben. A válasz: "A jelenet tompított megvilágítása szándékos kreatív döntés volt".

"Szeretem a got/hotd-t, de szerintem a franchise-nak nagyon is valós problémája van az éjszakai jelenetek elégtelen megvilágításával" - tette hozzá egy másik posztoló -  "Tudom, hogy a történelmi pontosságra törekszenek / néha a majdnem teljes sötétség a drámai hatás miatt van, de amikor gyakran alig látod, hogy mi történik, az frusztráló."

Egy másik néző megjegyezte, hogy a Gyűrűk Ura filmek mennyivel jobbak voltak a világításban. Nem ez az első alkalom, hogy a világítás hiánya problémát jelent Westerosban. A Trónok harca 8. évadának "A hosszú éjszaka" című csatajelenete hírhedten olyan sötét volt, hogy a nézők szintén a Twitteren panaszkodtak, hogy nem látják, mi történik a képernyőn.

A Sárkányok háza showrunnerje, Miguel Sapochnik, aki a "Hosszú éjszakát" rendezte, a felelős a legutóbbi, "Hullámtörő" című epizódért is... Az HBO nem válaszolt a The Post megkeresésére, hogy kommentálják a fiaskót/szándékos kreatív döntést.