84 Minamata  (2020)

Johnny Deppről az utóbbi hónapokban válása körül kialakult botránya kapcsán lehetett hallani, amelynek következményeként a színészt több produkciótól is menesztették.

Az ügy könnyen lehet, hogy évekre aláásta Depp karrierjét, noha a rajongók egy része továbbra is hisz a sztár ártatlanságában, amelyről egy hangfelvétel is tanúskodik. A sztárt volt felesége, Amber Heard azzal vádolta, hogy akkori férje számos alkalommal erőszakosan és agresszívan viselkedett vele szemben, egy nemrég nyilvánosságra került hangfelvétel viszont mindez cáfolhatja.

Depp rajongói nemrégiben egy petíciót is indítottak, amelyben Heard menesztését követelik az Aquaman 2-től, és amely petíciót mostanáig közel 1,8 millióan írtak alá. Ettől függetlenül Depp renoméja még nem látszik javulni, legújabban pedig a Minamata rendezője állította, hogy az MGM stúdió szándékosan igyekszik filmjét a háttérbe szorítani.

A filmben Depp egy újságírót alakít, aki egy Japán egy partvidéki városában próbálja feltárni az igazságot a területet sújtó higanymérgezésről. A film rendezője, Andrew Levitas elmondása szerint a jogokat az MGM azután vásárolta meg, hogy az debütált a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

Levitas állítása szerint azonban a stúdió a továbbiakban szinte mindent elkövetett, hogy a filmet egyszerűen “eltemessék”, mivel tartott attól, hogy egy ilyen komoly és fájdalmas témát még így is negatív fénybe helyez Depp szerepvállalása.

Az MGM reagált a rendező közleményére, állításuk szerint pedig a Minamata továbbra is az AIP, azaz American International Pictures megjelenései között szerepel.