Miután lassan lecseng a Félelem utcája trilógia népszerűsége a Netflixen, továbbra is úgy tűnik, hogy a nézők szeretnek egy picit borzongani ezekben a kánikulával terhelt hetekben. Így a boszorkányos horror után is maradtak a zsánernél és egy újabb horrorra volt kíváncsi mindenki. Ezúttal nem boszorkányok szolgáltatják a témát, hanem egy eltérített repülő.

A Vérvörös égbolt története egy egyszerű repülőútnak indul, amely aztán hamar váratlan fordulatokat vesz, nem is egyet. Először is felbukkannak a repülőn a terroristák, akik el is térítik azt némi zsebpénz reményében. Ám a repülőn utazik egy középkorú, látszólag halálos beteg anyuka is a kisfiával, akik a másik fordulatot szolgáltatják a filmben. Hogy mi az, azt most nem lőném le, mivel a film egész cselekménye anya különös betegsége körül forog, de legyen elég annyi, hogy a terroristák rossz repülőt választottak…

A Vérvörös égbolt csak néhány napja debütált a Netflixen, de az első napokban máris a nézettségi toplista élmezőnyében találta magát. A film a Rotten Tomatoes összesítése alapján a kritikusokat meggyőzte, tőlük átlagosan 75 százalékos értékeléseket kapott. A nézők egy picit szigorúbbak vele világszerte és hazánkban is. A Rotten Tomatoes oldalán tőlük 60, míg itt, a Mafabon 64 százalékot kapott.