Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
56%

Vérvörös égbolt (2021)

Blood Red Sky
Filmadatlap
 
26
Szereplők
15
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Galéria (5)

Peri Baumeister
Peri Baumeister
Peri Baumeister

Videók (2)

 
drg0602   2022. 05. 15.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jó film volt. Sokkal kevesebbet vártam tőle. Kellemes csalódás! Bár, egy kicsit sok volt a gyilkolás a film alatt, azért voltak egész jó részek is. A repülőgép-eltérítést, terroristákat és a vérszívást ötvözni mindenképpen jó ötlet volt . Egyedi alkotásnak mondanám. 8/10

 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2021. 07. 25.

a nap véleménye

3
Égetnivaló szemét

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kb. ötödszöri nekifutásra, ideges ide-oda fészkelődéssel, és a film közepétől méla undorral néztem ezt a filmnek nemigen nevezhető valamit. Komolyan mondom, a modern filmgyártás egyik kellemetlen végterméke, amit nem hogy nem értettem, de kérem, tegy... teljes kritika»

 
Szilonka   2021. 10. 12.

1

Tetszett a két közkedvelt téma keresztezése. A történet végig lendületes volt, az akciójelenetekből kihozták a maximumot.

 
Eastern79   2021. 07. 25.

3
Repülő vérszívó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ezúttal nem a klasszikus, éjszakánként denevérként portyázó rémmel találkozhatunk, hanem egy gépeltérítő terroristaakció közben derül fény az egyik utas, Nadja (Peri Baumeister) titkára: a nő vámpír. Az a fajta, aki nem kimondottan örül ennek, így igyekszik vérszomját gyógyszerekkel csillapítani, ám amikor a fia veszélybe kerül, elszabadul a pokol. Egyrészt a szadista terroristák sem kímélnek senkit, később pedig Nadja sem a rosszfiúkat. Peter Thorwart rendezése sok ponton hagy kívánnivalót maga után, mégis kellemesen vegyíti az akciófilmeket a horror elemeivel. Peri Baumeister jól hozza a szörnyeteg, a gyermekéért aggódó édesanya figuráját, és a terroristákat alakító színészek közt is akad egészen meggyőző. Véres és erőszakos jelenetekben nincs hiány, valamint a történet is elég izgalmas, a tálalás azonban sokszor kicsit ügyetlen vagy a rossz fényképezés, vagy a béna hangok miatt, vagy egyszerűen azért, mert amikor beindulna a horror, valamiért visszavettek a tempóból. Kicsit több merészség és darkosabb megközelítés jót tett volna a sztorinak, hiszen a repülőgép ellenére földhözragadt megközelítés a vámpirizmus betegségként való bemutatása, bár hozzáteszem, nem az első eset a filmtörténelemben. Apróbb hibái ellenére érdekes akció-horror, a mostani zombi dömping közepette pedig kifejezetten üdítő egy vérszívós kaland.

 
Anti007   2021. 07. 25.

3
Harapós járat

Végre! A sok zombifilm után vámpírok. Hiányoltam már ezt a műfajt, és úgy gondolom, ez egész jó lett, de még jobb is lehetett volna egy kicsit precízebb munkával. Nagy pozitívum, annak ellenére, hogy ismert sztár nincs a filmben, a törte... teljes kritika»

 
stevepisti   2021. 07. 26.

2

Nálam betalált, nem egy szokványos vámpíros film, nem a hagyományos értelemben vett vámpírokkal. Tetszettek a visszatekintések, amikből kiderült, Nadja sokáig nem tudta, mi baja lehet, küzdött a „betegsége” ellen, amíg nem talált egy orvost, aki állí... több»

 
harnas1207   2021. 08. 05.

0

Bár érdekes volt olyan vámpírfilmet látni, ahol nem melegnek öltözött fehér arcok isznak vért, de az ingerküszöbömet így se érte el a film. Nem tudott érdekfeszítő lenni, egyszerűen érződött benne a zs kategória. A szereplők gyengék voltak, a sztori ... több»

 
A Vérvörös égbolt kétségkívül másodkategóriás film, azokból viszont a jobbik fajta. Egyes részein egészen élvezhető és képes némi feszültséget és izgalmat teremteni, ám újra és újra előjönnek a B-filmes jegyek. Különösen a film utolsó harmada során, valamint a kicsit kínos befejezésnél, amik lerombolják az addig épített reményeket. Sokat ne várjunk tőle, ám egy esélyt megérdemel. több»
 
A német akció-horror egy hajszálnyival átlag feletti iparosmunka, amelyet az érdekes alapsztori emel a megtekintésre ajánlott Netflix filmek közé. Kellően izgalmas és véres, hogy lekösse a figyelmünket, bár a közel kétórás játékidőn lehetett volna kurtítani. több»