Már a Netflixen: Erre a háborús akciófilmre mindenki rá fog kattanni

Már elérhető a Netflix műsorkínálatában A katonaszökevény.

Akinek bejött Quentin Tarantino Becstelen brigantykja, annak garantáltan Peter Thorwarth rendezése is elnyeri majd a tetszését. Thorwarth az 1999-ben megjelent Haláli balhé című filmjével vált elismert rendezővé, a Netflixnél pedig a 2021-ben megjelent Vérvörös égbolttal futott be.

A katonaszökevény tehát Thorwarth és a Netflix második közös projektje, amelyen egyértelműen látszik Tarantino inspirációja. 1945 tavaszán járunk, Heinrichnek pedig a biztos halállal kell szembenézni. Az SS elfogta őt mint dezertőrt, így azonnal ki is akarják végezni őt, Heinrich segítségére azonban egy helyi gazda felesége, Elsa siet.

A páros pedig külön hadat üzen a náciknak, miközben kezdetét veszi egy hajsza egy zsidóktól elkobzott kincs után.

Thorwarth kétségtelenül nem csak a csavaros történetmeséléshez, hanem a pörgős akcióhoz is nagyon ért, amelyben garantáltan nincs hiány ebben a filmben.

A főszerepekben Alexander Scheer, Robert Maaser, Stephan Grossmann, Petra Zieser, Roy McCrerey, Marie Hacke és Florian Schmidtke láthatók. A katonaszökevény premierjére még a németországi Fantasy Filmfesten került sor, ahol hatalmas tapsviharral fogadta a közönség.

akció | dráma | háborús

A második világháború végén egy német katona eltűnt lánya, míg egy SS-csapat egy zsidó kincs nyomába ered. több»