Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

A katonaszökevény (2023)

Blood and Gold
Filmadatlap
 
12
Szereplők
8
Vélemények
10
Képek
5
Videók

Galéria (10)

Videók (5)

 
Artemisia   2023. 06. 10.

legújabb vélemény

0
A nácik aranya

A Netflix az Oscar-díjas Nyugaton a helyzet változatlan sikerén felbuzdulva, idén újabb német háborús filmmel álltak elő, ezúttal az I.világháború frontvonala helyett, a II.világháború végnapjaiba ugorva előre. Ám a háború most csak háttérként jeleni... teljes kritika»

 
szemtelen   2023. 05. 27.

1
Ironikus náci disznók

Egy második világháborús spagetti western, jó kis véres-pépes mulatság, könnyen, gyorsan emészthető és puffadásmentes. Szerencsére hasonlóan könnyen felejthető is. Egyszer szórakoztat, különben érdektelen.

 
Emmersson   2023. 05. 31.

0
Jövő hétre elfelejted

Elöljáróban egy OFF: miért írhat olyan ember tartalmat, aki nem tud két értelmes mondatot megfogalmazni? ON: A Sisu után néztem meg. Így nem annyira tetszett, hiszen nagy vonalakban volt hasonlóság: nácik, arany, brutalitás. Viszont más a környezet, és egy német tévéfilmes hangulat lengi be az egész filmet. Egy esti mozinak híradó helyett elmegy, de inkább nézz meg egy Jóbarátok epizódot. :)

 
brsvktr87   2023. 05. 26.

2

Nem mondanám nagy újdonságnak, de jó a tempója, fenntartotta az érdeklődésemet és úgy összességében frissítő volt a maga nemében. Tudom ajánlani, főleg azoknak, akik szeretik a Becstelen Brigantyk-féle filmeket.

 
erahurka   2023. 06. 02.

0

Korrekt náciölős akciófilm. Kellően komoly, hogy működjön a komolytalansága, jobban szívlelem az ilyet, mint mikor lépten-nyomon valami poénnal igyekeznek műlazaság hatását kelteni. Néhány pillanata kifejezetten meglepő, és a plot armor sincs zavaróa... több»

 
Ahoj poplacsek   2023. 06. 06.

0
Kb. 8/10

Egész jó volt. Elsőre majdnem kihagytam a vegyes, de gyakran fanyalgó vélemények miatt (néztem mindenféle filmes adatbázisban), de így utólag azt látom, hogy alaptalan volt ezen rágódni. Azt elhiszem, hogy bánthatja a führer iránt gyengéd nosztalgikus érzéseket tápláló, a nemzeti szocialista eszmeáramlatra az átlagnál fogékonyabb nézőket, de egyébként ezen a politikailag megosztó tényezőn kívül egyéb komoly alapot nem látok a fanyalgásra. Ingadoztam a négy és öt csillag között, és végül azért nem adok rá ötöt, csak négyet, mert nekem a kelleténél több volt a brigantyk / Tarantino-hatás, és hát annak vagyok a híve, hogy mindenki találja meg a saját egyéni stílusát, nem kell összevissza ihletődni egymástól. Néhány pillanatban tényleg olyan volt, mintha ő rendezte volna. Van a filmben egy kis hentelés (na jó, nem egy kis, hanem sok), de nem az akció és thriller műfajokban gyakori iszonytató vagy felkavaró módon, hanem a már emlegetett, Tarantino mestertől megszokott showműsor jelleggel. Így hát aki Tarantino agymenős-vérengzős filmbefejezéseit jól tolerálja, az nyugodtan nézheti, nem fog megbántódni a lelke az erőszaktól. Összességében megnézésre jó szívvel ajánlható darab.

 
polgy   2023. 05. 30.

0
Fura moziegyveleg vegyes hangulatú napokra

Nekem bejött ez a fura egyveleg, talán pont a megfoghatatlansága miatt. Westernszerűen felépített, II. világháborús környezetben játszódó, hol egyszemélyes szuperhősös, hol fekete humorú film, amiben azért ott van a nekünk, embereknek szóló görbe tükör is a kapzsiságról. Szerintem legalább annyira lehet utálni, mint szeretni ezt a filmet, attól függően, hogy kit mikor és milyen hangulatban talál meg.