Alig néhány napja debütált csupán a mozikban és a HBO Max kínálatában a Mortal Kombat, máris arról lehet hallani, hogy a film készítői a folytatáson dolgoznak. Pontosabban nem is egy egyszerű folytatáson, hanem egy mellékágon. Amelyben kizárólag a női harcosok fognak szerepelni.

A Mortal Kombat mozinak semmi köze nincs a ’90-es években készült két korábbi filmadaptációhoz, sem az élőszereplő vagy animációs sorozatokhoz. Ugyanígy független a néhány évvel ezelőtti netes minisorozattól is. Teljesen az alapoktól kezdi el építeni a maga történetét, amelyben a játékokból ismert több fontos szereplő is felbukkan.

Így láthatjuk Sub-Zerót, Kanót, Liu Kanget és Kung Laót, Raident, Gorót, valamint Mileenát és Sonya Blade-et is. És a hírek szerint a film sikerének láttán a készítők máris nekiláttak a következő felvonás előkészítésének.

De nem egy sima második részről van szó, hanem egy olyan mellékágról, amelyben a női harcosok lesznek a főszereplők. Az első részben csak Sonya Blade és Mileena szerepel, akiket egészen hitelesen ábrázolnak, legalábbis a játékok szempontjából.

A film rendezője, Simon McQuoid már korábban is elmondta, hogy egy esetleges folytatás esetén sokkal nagyobb szerepet szeretne adni a női harcosoknak, mivel ők a játékokban is elég nagy létszámban szerepelnek. De egy bennfentes forrás szerint ennél is tovább menne, és egy olyan mellékágat készítene, amelyben Sonya Blade vezetésével csak a női harcosok szerepelnének.

Hogy a híresztelések mennyire helytállók, egyelőre korai lenne megállapítani, de a kritikusok lehúzó véleménye ellenére a Mortal Kombat nagyon bejön a rajongóknak. És ebben az esetben szinte biztosra vehetjük, hogy lesz folytatás, és akkor már miért ne lehetne egy csajosabb film?