Mark Hamill bevallotta, hogy szörnyű tanácsot adott a Terminátornak

Ismertté válni egy-két sikeresebb filmnek köszönhetően nem olyan bonyolult dolog Hollywoodban – ám az igazi, évtizedeken át tartó sztárság és az, hogy a bolygó minden pontján ismerjenek egy bizonyos nevet már nem mindenkinek adatik meg.

Az utóbbira két tökéletes példa a Star Wars-filmek Luke-jaként befutott Mark Hamill, aki ugyan a karaktert soha nem fogja tudni letörölni magáról – ha akarná sem -, de az elmúlt évtizedekben Joker alakjának legnevesebb szinkronhangjaként is masszív rajongóbázist épített magának, illetve mindenki kedvenc robot-pótapja, Arnold Schwarzenegger, aki még 71 évesen is képes a Terminator bőrébe bújni, és aki a mai napig az egyik legkedveltebb popkulturális ikon és karakter.

Köszönheti ezt egyedi és hatalmas fizimiskájának – illetve talán annak is, hogy amikor karrierje kezdetén tanácsot kért Hamilltól, nem fogadta azt meg. Nemrég Hamill egy tweetjében vallotta be, hogy annak idején azt tanácsolta a Schwarzeneggernek, hogy nagyon gyorsan szabaduljon meg az akcentusától és a kiejthetetlen és megjegyezhetetlen vezetéknevétől – ám a színésznek ez esze ágában sem volt, és jól döntött. A markáns és jól megkülönböztethető beszédje és keménynek ható vezetékneve ugyanis nemhogy elriasztotta a rajongókat, hanem segített nekik abba, hogy beazonosítsák a színészt.

A lényeg az, hogy Hamill tényleg segíteni szeretett volna – és ugyan nem a legjobb tanácsot tudta adni, a dolgok szerencsére jól sültek el mindkét színész számára. Schwarzenegger jelenleg a Terminator: Sötét végzeton dolgozik, míg Hamill a Star Wars: Az utolsó Jedik folytatásán – és mind a két produkció olyan, amit világszerte rajongók milliói várnak izgalommal.