Alighanem a Birodalom visszavág egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Alec Guinness Obi-Wan Kenobija visszatért a mozivásznakra.

A Star Wars univerzumának legújabb epizódjaiban mindeddig hatalmas visszatéréseket láthattak a nézők, még akkor is, ha ezek csupán kisebb szerepeknek számítanak. Így újra láthatták Harrison Fordot és Carrie Fishert régi, ikonikus és egyik legmeghatározóbb szerepükben, még ha egy rövid időre is.

Han Solótól már az Az ébredő Erőben kénytelenek voltunk könnyes búcsút venni, Az utolsó Jedikben pedig a Star Wars legnagyobb hőse, maga Luke Skywalker is eggyé vált az erővel. Így szinte bizonyossá vált, hogy Mark Hamill is végleg kiszállt a szériából.

Felröppentek a hírek azonban, hogy a Star Wars: Episode IX-ben Skywalker mester nagy valószínűséggel visszatérhet egy kisebb cameo erejéig. „Bíztam benne, hogy Luke Skywalker halálát a végsőkig késleltetni fogják.” jegyezte meg egy interjúban Hamill, aki cseppet sem titkolta, hogy csalódott kissé amiatt, hogy mindeddig csupán egy epizódban lehetett jelen.

Hogy Skywalker mester erő-szelleme csakugyan visszatér-e a kilencedik epizódban, arra 2019 decemberéig kell várniuk a nézőknek.