A 90-es évek Amerikájában született gyerekek számára tökéletes bevezetést jelentett a horror világába a Libabőr című képregénysorozat.

A Libabőr rajongói ezután a Jack Black nevével fémjelzett 2015-ös filmben találkozhattak újra kedvencükkel, ezúttal R.L. Stine forgatókönyve alapján.

Most, hogy nyakunkon a Halloween, a klasszikus rajongói újabb Libabőr csemegét kaphatnak, amely ezúttal sorozat formájában érkezik a Disney+ platformjára. A forgatókönyvet ezúttal a Libabőr veteránja, Rob Letterman jegyzi, aki társrandezőként is részt vett a produkcióban. 

Az 1990-es évek népszerű sorozatával ellentétben ez a műsor nem antológiasorozat. Az új epizódokat R.L. Stine világszerte sikeres Goosebumps könyvsorozata ihlette. A történet egy ötfős középiskolai diákcsoportot követ nyomon, akik sötét és fordulatokban gazdag utat járnak be azért, hogy válaszokat találjanak egy harminc évvel korábbi gyilkosság áldozatául esett tinédzser, Harold Biddle úgyében, miközben saját szüleik életéből is sötét titkokat tárnak fel. 

A sorozatot nagyrészt a téli Vancouverben forgatták, néhány jelenetet pedig Brit Kolumbia Whistler régiójában vettek fel.

A sorozat főszereplője Justin Long, aki Nathan Bratt bőrébe bújik, aki a középiskola új tanáraként kapcsolatba hozható egy évekkel korábban történt természetfeletti gyilkossággal. Szerepet kapott még Rachael Harris is, aki Norát alakítja.  A nézők leginkább a Lucifer című sorozatból ismerhetik, ahol Dr. Lindát játsza, valamint a Briliáns elmék című sorozatból is, ahol Sheila karakterét alakítja.A fiatalabb szereplők között szerepel Ana Yi Puig (Senior Year), Miles McKenna (Nocturne), Will Price (The Mosquito Coast), Zack Morris (EastEnders) és Isa Briones (Star Trek: Picard), akik Isabella, James, Jeff, Isaiah és Margot karaktereit formálják meg.

Ha érdekel a sorozat és rendelkezel Disney+ előfizetéssel, a Mafab oldalán a “Hol nézheted” szekció alatti gombra kattintva már kezdheted is!

48 Libabőr  (2023)

fantasy | kaland | vígjáték

Öt középiskolás csoport természetfeletti erőket szabadít a városukra, és most össze kell fogniuk, hogy megmentsék azt. több»