Hunter Moore neve sokaknak csenghet ismerősen, a férfiról ugyanis minden kétséget kizáróan kijelenthetjük, hogy ő napjaink leggyűlöltebb embere az interneten.

Moore az isanyoneup.com létrehozásával a morál egyik legalacsonyabb zugát hozta létre, az oldal ugyanis már azelőtt a “bosszúpornó” melegágyává vált, hogy ennek a műfajnak egyáltalán nevet adtak volna.

A Netflix Hunter Moore tevékenységét tárja fel legújabb Az internet leggyűlöltebb embere című dokusorozatával, amelyet nem mellékesen a szintén nagy népszerűségnek örvendő Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer és A Tinder-csaló alkotói hoztak össze.

MIT IS CSINÁLT MOORE?

Moore elmondása szerint az isanyoneup.com 2010-ben indult, amikor is egy oldalt akart indítani, hogy megkönnyítse “parti életmódját”, miután az ausztráliai Sydneyből hazaköltözött a szülei kaliforniai házába. Moore egy nap úgy döntött, hogy megosztja egy barátjával arról a lányról készült fotókat, aki elmondása szerint összetörte a szívét.

Miután nem sikerült elküldenie őket iChaten keresztül, a képeket az isanyoneup.com oldalon tette közzé, hogy megoszthassa a képeket anélkül, hogy a barátjának el kellene mentenie őket a telefonjára.

A portál nagyon rövid időn belül hatalmas “népszerűségre tett szert”, Moore viszont nem kapcsolta le a weboldalt, ehelyett lehetővé tette, hogy mások is publikálhassanak tartalmat rajta. A dokumentumfilm szerint néhány esetben idős és fogyatékkal élő emberekről készült tartalmak is felkerültek a portálra.

HOL VAN HUNTER MOORE?

Az áldozatok között voltak tanárok, szülők, egy American Idol-versenyző, rockzenekarok tagjai és egy nő, akit műtét után a kórházban fotóztak le. A dolgok akkor kezdtek baljósabb fordulatot venni, amikor több nő azt állította, hogy soha senkinek nem küldte az oldalon megjelenő fotókat.

Végül Charlotte Laws, akinek lánya, Kayla fotói is felkerültek a weboldalra, saját küldetésbe kezdett, hogy lebuktassa a férfit, és több tucat olyan nővel beszélt, akiket érintett a weboldal működése, és akik közül sokan úgy vélték, hogy jogtalanul fértek hozzá az adataikhoz és a fotókhoz.

A Rolling Stone-nak adott interjújában Moore elismerte, hogy “az emberek életének tönkretétele meztelen képekkel nem volt ideális munka, ugyanakkor remek pénzkeresési lehetőségnek bizonyult”.

MI TÖRTÉNT VÉGÜL?

2014. január 23-án Moore-t és egy bizonyos Charles Evens-t egyaránt letartóztattak egy 15 vádpontos vádirat alapján. Ez összeesküvést, hét rendbeli védett számítógéphez való jogosulatlan hozzáférést információszerzés céljából (hackelés) és hét rendbeli súlyos személyazonosság-lopást tartalmazott.

Moore 2015 februárjában bűnösnek vallotta magát az állításokban, miszerint fizetett Evensnek azért, hogy feltörje az emberek fiókjait, és ellopja a fényképeiket, mielőtt közzéteszi őket az isanyoneup.com oldalon. Hunter Moore-t 2017 májusában engedték ki a börtönből, miután részt vett egy rehabilitációs programban, hogy lerövidítse a büntetését.

2018-ban Is Anyone Up? A Story Of Revenge Porn címmel önéletrajzi kötetet jelentetett meg, amelyben részletesen beszámol a weboldal rövid, de brutálisnak nevezhető pillanatairól.

Moore-nak már nincs közösségi médiajelenléte. Azokat a fiókokat, amelyeket a történtek idején használt, felfüggesztették. Véglegesen kitiltották a Facebookról és a PayPalról, valamint más közösségi platformokról is.

dokumentum

Kövesse nyomon annak a nőnek a történetét, aki szembeszállt Hunter Moore-ral, az önjelölt "életrontóval", miután meztelen lányáról készült fotók kerültek fel az internetre. több»

Rendező: Rob Miller