A Fekete telefon egy 2021-es amerikai természetfeletti horror film, Scott Derrickson rendezésében és Derrickson és C. Robert Cargill által írt forgatókönyvvel, akik producerként is részt vettek a film körüli feladatokban.

A film Joe Hill azonos című 2004-es novellájának adaptációja. A történetben egy elrabolt tinédzser (Finney Blake, akit Mason Thames alakít) egy rejtélyes fekete tárcsázós telefon segítségével kommunikál az őrült elrablója (akit Ethan Hawke alakít) korábbi áldozataival, hogy megszökjön. A filmben Madeleine McGraw, Jeremy Davies, James Ransone is szerepet kaptak.

Derrickson az alkotói nézeteltérések miatt távozott a Marvel Studios Doctor Strange az őrület multiverzumában című film rendezői székéből, hogy átvegye a Fekete telefon direktori szerepét. A forgatás két hónapon át zajlott Wilmingtonban és környékén, Észak-Karolinában.

1978-ban egy helyi sorozatgyilkos gyermekrabló Denver egyik külvárosának utcáit járja. Finney Blake és kishúga, Gwen a környéken élnek bántalmazó, alkoholista apjukkal, Terrence-tel, akinek felesége öngyilkosságot követett el, a nőnek természetfeletti képességei voltak. Finney-t gyakran zaklatják és bántalmazzák az iskolában, de barátja és osztálytársa, Robin elkergeti a zaklatókat.

Gwen az anyja képességét örökölte, és álmokban látja, ahogy a férfi elrabolja Brucet, egy fiút, akit Finney a Little League-ből ismert. Két rendőrnyomozó, Wright és Miller kikérdezi Gwent az iskolában, mert úgy vélik, hogy tudhat valamit az ügyről Amikor Terrence, az apa tudomást szerez a kihallgatásról, megveri a fiát. Nem sokkal ezután a férfi először Robint, majd Finney-t is elrabolja.

Finney egy hangszigetelt pincében ébred, ahol az egyik falon egy áramtalanított fekete tárcsás telefon van. Néha magától kezd el csörögni; Finney először csak zajt hall, amikor felveszi, de aztán meghallja Bruce hangját, aki elmondja neki, hogy egy padlócsempe elmozdításával el tud kezdeni alagutat ásni…

A Fekete telefont a Mafab közönsége 71%-ra értékelte. A film a Rotten Tomatoes kritikai portálra beérkezett nézői vélemények alapján 88%-os értékelésen áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dráma | horror

SkyShowtime (2023.02.14.)

A hetvenes években járunk egy coloradói kis település külvárosában, ahol egy rejtélyes sorozatgyilkos gyermekeket rabol el.  Következő áldozatai azonban nem hajlandók... több»