Mától a Netflixen: Fekete Barbie, cukorka színű álomautó és egy korábban soha nem hallott történet a platform legújabb dokumentumfilmjében

A nagysikerű Barbie film után bizonyára nagy érdeklődésre tesz majd szert a Netflix Fekete Barbie című dokumentumfilmje, amely június 19-étől látható a platformon. A Bridgerton produkciós cége, a Shondaland által készített újonnan bemutatott dokufilm azokat a fekete nőket mutatja be, akik mindent megváltoztattak a Mattelnél.

A Lagueria Davis rendezésében készült Fekete Barbie három fekete nő hatását vizsgálja a Mattelnél, akik a Fekete Barbie 1980-as debütálásáért felelősek: Beulah Mae Mitchell, Kitty Black Perkins és Stacey McBride Irby. A dokumentumfilm bennfentes interjúkon és izgalmas elbeszéléseken keresztül a Fekete Barbiek debütálását mutatja be és a valódi reprezentáció fontosságát vizsgálja. Azt, hogy a babák nemcsak babák, hanem olyan gyermekkori szimbólumok, amelyek döntő szerepet játszhatnak az identitás és a képzelet kialakulásában.

A Fekete Barbie producerei Shonda Rhimes és Betsy Beers

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dokumentum

Szeretjük vagy utáljuk, szinte mindenkinek van egy Barbie-története. Ebben a filmben az első fekete Barbie történetét meséljük el, mert igen, neki is van története. A... több»