A mai napon izgalmas újdonsággal bővült a Netflix katalógusa: az 1975-ös kult-klasszikus Száll a kakukk fészkére Jack Nicholsonnal a főszerepben mostantól streamelhető a platformon.

A Miloš Forman által rendezett és Ken Kesey azonos című regénye alapján készült remekmű most a nézők új generációját is rabul ejtheti, miközben nosztalgikus utazást kínál azoknak, akik felidéznék a magával ragadó alkotást.

A film, amely öt Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó díjat, az emberi pszichét tárja fel Randle P. McMurphy szemszögéből, akit Jack Nicholson formál meg pályafutása egyik legikonikusabb alakításában. McMurphy, az elítélt elmebajt színlel, hogy megmeneküljön a börtön elől, majd egy elmegyógyintézetben találja magát Ratched nővér elnyomó uralma alatt, akit Louise Fletcher alakít ugyancsak zseniális módon.

Bár maga a történet az 1960-as években játszódik, a Száll a kakukk fészkére témái a mai közönséggel is erősen rezonálhatnak. Az egyéniség és a tekintély határait, a józanság fogalmát és az önkifejezésért folytatott küzdelmet tárja fel egy elnyomó környezetben. 

Nicholson és Fletcher mellett a film kiváló szereplőgárdával büszkélkedhet, a további szerepeket olyan sztárok alakítják, mint Danny DeVito, Christopher Lloyd és Anjelica Huston. Azok számára tehát, akik még sosem látták, itt a lehetőség, hogy megismerjenek egy olyan filmet, amely a modern filmművészet egyik alapműve a dráma, a vígjáték és a tragédia elegye.

Ha kedvet kaptál hozzá vagy csak rég láttad már, és újra megnéznéd, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma

McMurphy (Jack Nicholson) piti kis tolvaj, aki börtön helyett inkább elmegyógyintézetbe záratja magát, de ügyel arra, hogy csak a környezetét tévessze meg, ő maga nem hajlandó... több»