A Kedves Evan Hansen egy 2021-es film, melyet Stephen Chbosky rendezett Steven Levenson forgatókönyvéből, egy ugyanezen címmel futó színpadi musical alapján, amelyet Levenson, Benj Pasek és Justin Paul írt.

Ben Platt játssza a főszerepet, ezzel újrajátszva a színpadi darabban betöltött szerepét. A szereplőgárda további tagjai: Kaitlyn Dever, Amandla Stenberg, Nik Dodani, Colton Ryan, Danny Pino, Julianne Moore és Amy Adams.

A tizenhét éves Evan Hansen szorongással és depresszióval küzd. Terapeutája javaslatára leveleket ír magának, részletezve, miért lesz az aznap "jó nap". Evan édesanyja, Heidi azt tanácsolja neki, hogy kérje meg az embereket, hogy írják alá a gipszét, miután Evan leesett egy fáról, és eltörte a karját, hogy így próbáljon barátokat szerezni. Az iskolában Evan levelet ír magának, azon tűnődve, észrevenné-e valaki, ha eltűnne.

Evan osztálytársa, Connor Murphy, felajánlja, hogy aláírja a gipszét. Rábukkan Evan titkos levelére, és felháborodik, amikor megtudja Evan vonzódik húgához, Zoe-hoz. Azt hiszi, hogy Evan azért írta a levelet, hogy felbosszantsa őt, és dühösen távozik a levéllel a kezében. Három nappal később Evan-t az igazgatói irodába hívják, és Connor szülei, Cynthia és Larry, közlik vele, hogy Connor öngyilkos lett. Annak ellenére, hogy Evan megpróbálja elmondani az igazat, a két szülő félreértelmezi a levél tartalmát, amit Connor ellopott, és öngyilkos üzenetnek tekintik, melyet Evanhoz címeztek.

A film igen szélsőséges eredményeket produkált a kritikusok és a nézők körében. A Rotten Tomatoes oldalán például a kritikusok mindössze 29%-ra értékelték a filmet, míg a nézők esetében ez a szám 88%.

Szerinted kinek van igaza?

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, nincs más dolgod, mint a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dráma | musical

Steven Levenson, Benj Pasek és Justin Paul Grammy- és Tony-díjas musicaljének filmes adaptációja, amely Evan Hansen tragikus történetét dolgozza fel. A fiatal srác súlyos... több»