Mától látható az HBO Maxon a Sandra Bullock (galériánkban), Channing Tatum és Daniel Radcliffe főszereplésével, valamint Brad Pitt cameójával forgatott Az elveszett város, melynek kapcsán 10 olyan érdekességet gyűjtöttünk össze a filmről, amit garantáltan nem tudtál.

1. Sandra Bullock voltaképpen magának készítette a filmet

Sandra Bullockot már régóta foglalkoztatta a gondolat, hogy vígjátékkal fűszerezett akció-kalandfilmet készít, mint amilyenek a klasszikus darabok voltak, amiket hajdanában nézett szájtátva a moziban. Úgy döntött, létrehoz egyet produkciós cégével, a Fortis Filmsszel. Mint várható volt, az Oscar®-díjas színésznő magasra tette a lécet.

2. ‘Véletlenül’ találtak rá a rendezőkre

A film rendezőit akkor találták meg, amikor Bullock és Chasin megnézték a Band of Robbers című akcióvígjátékot, amelyet Adam és Aaron Nee írt és rendezett.

3. A romantikus regényírók fesztiválja adta az alapötletet

A film ötlete Seth Gordontól származik, aki egyszer ellátogatott a romantikus regényírók fesztiváljára, amikor dokumentumfilmet forgatott. „Megrendezték a címlapfiúk versenyét, akik a romantikus regények sármos és ártatlan hősszerelmeseit voltak hivatottak megtestesíteni – és a jelenlévő hölgyek, akik jó része komoly egyetemi végzettséggel bíró regényíró volt, szemlátomást majd kibújtak a bőrükből örömükben, nyilván mert élvezték, hogy nem a valóság talaján tartózkodnak – mondja Gordon.

4. Tökéletes összhang

„Channing a fizikai komédia mestere, a testével közvetíti a poént. Azonnal megtaláltuk a közös nevezőt. Nagyon jó, ha az ember a filmbeli partnerével azonos hullámhosszon van, akinél tökéletes az időzítés. Ugyanakkor eléggé különbözőek vagyunk ahhoz, hogy jól kiegészíthessük egymást” - mondta Sandra Bullock.

5. Radcliffe imádta a szerepét

Radcliffe úgy érezte, teljesen neki való a gonosz, de mindig szórakoztató figura. „Fairfax a rosszfiú, de közben nagyon vicces karakter, mert nagy csibész, és képes bármin megsértődni – mondja Radcliffe. – Fairfax minden galádsága abból fakad, hogy feltétlenül meg akar felelni médiamogul apjának, s emiatt nem is képes igazán gonosz lenni. Egyszerűen csak egy szörnyű, önjelölt gyarmatosító.”

6. Egy fodrásznak köszönhetjük Brad Pitt cameóját

A szerepre Bullock úgy választott színészt, hogy egy szokatlan tanácsadóhoz fordult – régi barátjához és fodrászához, Janine Thopsonhoz, aki másik ügyfelét, Brad Pitt-tet ajánlotta. Bullock nemrég megjelent egy villanásra Pitt A gyilkos járat (Bullet Train) című filmjében, és Pitt örömmel viszonozta a szívességet.

7. Tatum már a film előtt csodálta Brad Pittet

Tatum számára hatalmas örömöt jelentett, hogy Pitt-tel dolgozhat együtt. „Mindig tartok attól, ha általam csodált emberekkel találkozom – árulja el a színész. – Mivel nem örülnék, ha kipukkadna a buborék. De Brad pont olyan volt, mint amilyennek mindig is elképzeltem. Egészen elképesztő, hogy vállalta ezt a szerepet.”

8. Honnan jött a flitteres kezeslábas?

„A kezeslábas ötlete onnan jött, hogy imádom ezt a viseletet – árulja el Bullock. – Általában imádom az egybecuccokat. Minden egyben van – rántsd fel a cipzárt, és már el is van rejtve, aminek rejtve kell lennie. Másfelől ez a legbénább és legkellemetlenebb ruha, amit Loretta Sage viselhet. Úgy gondoltam, ez így vicces lesz.”

9. Az a bizonyos paróka

A parókát Rob Pickens tervezte Tatumnek, az összerakása, vágása és színezése a színész hajstylistja, Derrick Spruill szakértelmét dicséri. „A parókának külön lakókocsi kell, mert önálló karakter – tréfál Spruill. – Amikor Channing fölveszi, átalakul. Már nem Channing Tatum többé, se Alan – teljesen Dash. Ezzel a kellékkel ő maga válik a hajjá. Néha valamelyik tincs belement a szájába, ő pedig utálta. Szedjétek le, szedjétek le, követelte. Channingnek soha nem volt hosszú haja, a zéró katonai frizurát szereti, ami nullás géppel készül. Ez nagyon vicces, mert igazi ’gyűlölöm és szeretem’ viszonyba került a parókával.”

10. Egy antropológus professzor is segítette a munkát

A kitalált sziget egzotikus részleteinek kidolgozására dr. Seth Mallios antropológus professzort kérték fel, aki ősi bennszülött kultúrákat tanulmányozott, hogy összeállítsa Kalaman király, Taha királynő és az évezredek ködébe vesző törzsük mitikus történetét, amelyek elválaszthatatlanok Loretta állítólagosan fiktív regényeitől és Fairfax bűnös terveitől.

akció | kaland | romantikus | vígjáték

A zseniális, ugyanakkor  visszahúzódó írónő, Loretta Sage (Sandra Bullock) azzal töltötte az egész karrierjét, hogy népszerű romantikus-kalandregényeiben egzotikus helyekről... több»