Mától streamelheted: Ebből a 3 sorozatpremierből nehéz lesz választani ma estére (Netflix, Disney+, HBO Max)

Szép nap ez a mai a sorozatrajongóknak, ugyanis három ígéretes újdonság is debütál különböző streaming szolgáltatóknál. Egy-egy új sorozatot kínál mától a Netflix, az HBO Max és a Disney+ is. Míg a Netflix egy rájuk jellemző thrillerrel készül ezúttal Törökországból, addig az HBO Max és a Disney+ is egy-egy történelmi drámával, amelyeknek valós események szolgáltatják az alapját.

A Netflix újdonsága A szabó, amely egy dráma és thriller elemekkel átszőtt történetet mesél el. Főhőse Peyami, aki elismert szabóként megválogathatja az ügyfeleit. Amikor a nagyapja meghal, apjával együtt Isztambulba költözik. Az apja súlyos értelmi fogyatékos, aki lényegében egy kisgyermek intelligenciaszintjén van, ez pedig Peyaminak már önmagában is szégyen.

Isztambulban elvállalja egy nő esküvői ruhájának elkészítését, aki történetesen az egyik legjobb barátjának a menyasszonya. Ahogy dolgozik a ruhán, rájön, hogy lassan beleszeret a nőbe, ami természetesen alaposan megbonyolítja a dolgokat. Főleg, hogy mindannyiuknak sötét titkok rejlenek a múltjában.

Az HBO Maxon a történelem egyik legnagyobb botrányának történetét mesélik el a ma debütáló A Fehér ház vízszerelői című sorozatban. Természetesen a híres-hírhedt Watergate-botrányról van szó, a sorozat pedig a Nixon elnök lemondásához vezető ügy két fontos figuráját helyezi középpontba. Ők Howard Hunt és Gordon Liddy, őket bízták meg, hogy törjenek be a Demokrata párt Watergate épületben lévő irodájába és ott helyezzenek el lehallgató készülékeket.

Miután az akció kudarcba fulladt, a két férfit is vád alá helyezték, végül börtönbe is kellett vonulniuk. A sorozat az ő ténykedésüket követi nyomon, ahogy megpróbálták megvédeni a kormányukat, de végül épp ők voltak azok, akik megbuktatták azt.

Végül, de nem utolsósorban a Disney+ újdonsága, az Anne Frank bújtatója. A sorozat nem a legendás fiatal zsidó lányra és az általa írt naplóra koncentrál, hanem arra a házaspárra, akik éveken át bújtatták őket. Ők voltak Jan Gies és Miep Gies. A sorozat főleg utóbbi életét követi nyomon, hol betekintést enged a fiatalkorába, hol pedig a ’40-es évek nácik uralta Amszterdamjában láthatjuk, amint mindent kockára téve próbálja védeni és segíteni a rászorulókat.