Az erotika mindig is a filmkészítők egyik legerősebb fegyvere, amivel moziba csalhatják a nézőket. Perszer leginkább akkor, ha nem ízléstelen és öncélú a használata, hanem képesek hasznosan beépíteni az adott film cselekményébe. Ha igen, akkor olyan klasszikusok születhetnek, mint az 1987-es Végzetes vonzerő.

Adrian Lyne filmjét a hollywoodi történelem egyik legjobb erotikus thrillerének tartanak. Ezt a hat Oscar-jelölése is alátámasztja. Mától pedig megnézheted a belőle készült vadonatúj sorozatot is! Illetve csak annak első két epizódját, mert ezt követően minden hétfőn érkezik majd a folytatás a SkyShowtime-ra.

A Végzetes vonzerő története a boldog házasságban élő Beth Gallagherről szól, akinek mindene megvan. Szerető férj, egy kislány és egy jól menő vállalkozás. Ám egy nap mindez veszélybe kerül, amikor kiderül, hogy férje, Dan viszonyt folytat valakivel, aki most az életükre tör.

Az eredeti filmben is nagyjából ugyanezt a sztorit követhettük végig, akkor elsősorban a férj, Dan szemszögéből nézve. Akkor olyan legendás sztárok alakították a főszereplőket, mint Michael Douglas, Glenn Close és Anne Archer. Most a sorozatban Joshua Jackson, Lizzy Caplan és Amanda Peet lépnek a helyükbe.

A film és a sorozat is James Dearden rövidfilmje alapján készült, aki részt vett mindkettő forgatókönyvének megírásában is. A rendezői széket pedig Silver Tree foglalta el, aki az elmúlt években rengeteg sikeres sorozat beindításánál közreműködött.