Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Nagyon szuper,és időtálló alkotás,zseniális színészekkel.Ez a történet éppen ma is játszódhatna,bárkivel a főszerepben,hisz amíg férfi,és nő létezik,addíg ez a probléma fennáll. Ajánlott kategória.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 26.

Michael J. Fox megint egy olyan szerepben, ahol egy erős, karakán nőt kell legyőznie. Szerintem kereste ezeket a fajta filmeket direkt. Lehet, nem véletlen. A film mondanivalója túlmutat a képsorokon. Egy igen nagy problémával küzdő nő története, ez ... több»


 
Bizsu82   2020. 02. 17.

Annak ellenére hogy nem egy mai film nagyon szórakoztató és időtálló. Akár többször is nézhető. Sztoriját és színészi alakítást nézve is kiváló. Mai filmekkel vetekszik.

 
jake_green   2018. 03. 05.

Hideg kirázott, absolute nyomasztó film (aki esetleg arra készülne,hogy könnyed romantikus). Nagyon para a csaj :D Ám alapmű éppen ezért. Emlékszem,úgy ültem le anno nézni, hogy láttam az elemi ösztönt , biztos olyan lesz ez is-......HÁT NEM . Az egy gyaloggalopp ehhez képest. Ajánlom mindenkinek!

 
Henczi   2015. 05. 10.

Az a fajta film amitől az embert a hideg kirázza, jó értelemben mert annyira izgalmas ,és ez főként annak köszönhető ,hogy a színészek alakítása páratlan meggyőző .

 
thomino   2015. 07. 09.

Még órákkal a film után is agyaltam az egészen. Glenn Close játéka egyszerűen fenomenális és félelmetes. Douglasé pedig szerintem a Ragyogás-féle magaslatokba emelkedik. Egyet sajnálok, hogy a film képi világa nem annyira idomul a cselekményhez.

 
Jackob   2015. 06. 12.

Nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, már csak a színészpáros alakítása végett is. Ugyan Close és Douglas kettőse szerintem kiváló, ennek ellenére a film nem több mint klisé puffoktatás. Semmiben sem haladja meg a korszakban született thrillerek sémá... több»

Glenn Close
Michael Douglas
Glenn Close
Michael Douglas
Anne Archer
Glenn Close
Michael Douglas
Glenn Close
Michael Douglas
Michael Douglas
Ellen Hamilton Latzen
Glenn Close
Michael Douglas
Glenn Close
Michael Douglas
Glenn Close
Michael Douglas

A film összbevétele 163 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

Glenn Close a forgatás utolsó napjaiban agyrázkódást kapott. Rögtön kórházba szállították, ahol kiderült, hogy pár hetes terhes. Amikor rádöbbent, hogy a forgatással veszélyeztette születendő gyermekét, bűntudata lett.

(dailyfilmsan )
 

Steven Jay Schneider a jónak tartott katalógusába ez a film is felvételt nyert. A katalógus címe: 1001, amit látnod kell mielőtt meghalsz.

(Norbi)
 

Adrian Lyne rendező a végső verzióban a befejezéshez az Ördöngősök című francia film záró jelenetét vette alapul.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Több mint 20 rendező utasította vissza a film rendezését. A befutó végül Adrian Lyne lett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmhez két zárójelenetet is forgattak. Az első verzióban Alex öngyilkos lesz, Dan ujjlenyomatával a késén, miközben a Pillangó kisasszony szól a háttérben. A tesztközönség azonban csalódott ebben a befejezésben, így újra forgatták és megszületett az ikonikussá vált jelenet. Glen Close nem volt kibékülve az új verzóval, ugyanis szerinte Alex nem pszichopata, csupán egy zavart nő, így az öngyilkosság jobban beleillett volna a történetbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1987-ben a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Glenn Close karaktere Alex Forrest Clérambault-szindrómában szenved.

(rbernadett)
 

Sally Fieldnek felajánlották Alex szerepét, de ő azonnal visszautasította, mert félt, hogy a rajongói nem fogadnák el antihősként.

(rbernadett)
 

Michael Douglas ezzel a filmmel egy időben forgatta a Tőzsdecápákat. Azért, hogy ne legyen gond, folyamatosan ingázott.

(rbernadett)
 

Isabelle Adjaninak felajánlották Alex szerepét, de visszautasította.

(rbernadett)