Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
16
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Egy túlfűtött alkotás,tele kérdésekkel,titkokkal,misztikummal,erotikával.Meddíg mehetünk el,és honnan fordulhatunk vissza?És ha visszafordultunk,odaérkezünk-e,ahonnan elindultunk?

 
dailyfilmsan   2018. 05. 03.

Annyira sejtelmesen vezeti fel az egész film minden percét a rendező hogy mindvégig azt hisszük valami nagy dolog lesz a végén. De semmi nem lesz a végén. Ez két nagy féltékenység ormótlan keringője és az elszenvedő alany a szemünk. Érdekes mert vár... több»


 
Deku   2017. 07. 23.

Egy régi de annál jobb film ez tele mondanivalóval, izgalommal és feszültséggel. Nem lehet rá azt mondani, hogy egyszerű és feldolgozható darab éppen ezért olyan értékes.

 
hszpp   2017. 02. 02.

Számomra ez egy fura film. Sokszor megnéztem már,mégis mindig találok benne újabb mondanivalót. Egyáltalán nem könnyen emészthető,legalábbis nem számomra.de összességében pozitiv.

 
alex   2015. 02. 20.

Azért néztem meg, mert hogy a legjobb erotikus thriller. Hát csak egy kicsit volt erotikus, és egy kicsit többé thriller (inkább mintha valamit akarna a végén mondani a rendező/vagy az író) a de azért jó film volt. Ebben még a Tom Cruise is szimpatikus volt.

 
Moria99   2015. 08. 21.

Ritka pörgős és ritka akció dús film, az unalom messze elkerült szerencsére. A történettel, amit írtak egész jól átadja a hangulatot. Erős alkotás. Ezzel a filmmel nem lehet betelni.

 
valery   2017. 01. 22.

Igazi klasszikusnak számít nálam, a színészek nagyon jól alakítanak. Mindenkinek egyszer az életben látnia kell! Nincsen tele üresjáratokkal és sablonokkal emiatt lehet igazán hiteles. Nehezen kiszámítható, érdekfeszítő.

Sky du Mont
Nicole Kidman
Tom Cruise
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Tom Cruise
Nicole Kidman
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Nicole Kidman
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Tom Cruise
Nicole Kidman
Sydney Pollack
Tom Cruise
Alan Cumming
Sky du Mont
Nicole Kidman
Tom Cruise
Tom Cruise
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Leelee Sobieski
Rade Šerbedžija
Tom Cruise
Tom Cruise

A film összbevétele 162 091 208 dollár volt (imdb.com).

 

A BBC listája szerint a Tágra zárt szemek a 61. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

2012-ben a Slant Magazine az 1999-es év 2. legjobb alkotásának választotta a filmet.

(Bogi87)
 

Több mint 50 filmkritikus választotta a Tágra zárt szemek című filmet az egyik legjobbnak 1999-ben.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 74%-ot kapott (7,5/10) 146 kritika alapján.

(Bogi87)
 

A film a Guinness Rekordok Könyve-be is bekerült, rekord hosszúságú ideig (400 napig) forgatták.

(Bogi87)
 

Míg a film alapjául szolgáló regény a 20. századi Bécsben játszódik, addig a film az 1990-es években, New York-ban.

(Bogi87)
 

Arthur Schnitzler 1926-os Traumnovelle című regényén alapszik.

(Bogi87)
 

Stanley Kubrick egy személyben rendezője, producere és forgatókönyvírója a filmnek.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay által szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Stanley Kubrick híres volt maximalizmusáról, illetve arról is, hogy szeret az apróságoknak tűnő dolgokon is elidőzni. A filmben például az orgiajelenethez egyenesen Velencéből hozatott maszkokat, s ő maga válogatta ki a forgatási helyszínen, hogy melyik maszk melyik szereplőhöz és statisztához passzol leginkább.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Tom Cruise-t és Nicole Kidman-t simán lejátszotta a vászonról Sydney Pollack és Rade Serbedzija, és hiába ezt tartják Kubrick legszemélyesebb filmjének, mégsem éri meg a két és fél órát az életünkből.
5/10 több»
 
A Tágra zárt szemek 160 percnyi kőkemény sujtás, Stanley Kubrick életének utolsó nagy filmes dobása, egy lassú, kimért, de annál feszültebb, erotikától sem mentes és olykor bizony alapos rettegéssel telített lázálom. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.