William (Tom Cruise) és Alice (Nicole Kidman) Hartford minden szempontból tökéletes házaspár, sikeresek a szakmájukban, szépek és gazdagok, minden ajtó nyitva előttük. Egyetlen gondjuk, hogy kicsit unják egymást, de közben féltékenyek is egymásra, engednek is a kísértésnek, de utána mégis számon… több»
Egy tökéletesen eltalált és mértani pontossággal megrendezett film. Minden benne van, amitől egy mozi izgalmas, tartalmas, felkavaró, erotikus és néhol humoros lehet.
Ezt a filmet szokás úgy is emlegetni, hogy Kubrick talán leggyengébb filmje, mármint önmagához képest, de szerintem Kubrick életművének színvonala egyébként is hullámzó. Persze ez nem baj, mert ami jó tőle, az igazán jó. A Tágra zárt szemek viszont épphogy nehezen megítélhető ebből a szempontból. Szeritem Cruise és Kidman castingolása nem volt épp jó választás, valahogy nagyon élettelen az ő karakterük ahhoz képest, hogy ez egy nagyon intenzív történet.
Annyira sejtelmesen vezeti fel az egész film minden percét a rendező hogy mindvégig azt hisszük valami nagy dolog lesz a végén. De semmi nem lesz a végén. Ez két nagy féltékenység ormótlan keringője és az elszenvedő alany a szemünk. Érdekes mert vár... több»
A BBC listája szerint a Tágra zárt szemek a 61. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.
(Bogi87)Több mint 50 filmkritikus választotta a Tágra zárt szemek című filmet az egyik legjobbnak 1999-ben.
(Bogi87)A film a Guinness Rekordok Könyve-be is bekerült, rekord hosszúságú ideig (400 napig) forgatták.
(Bogi87)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »