Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Elemi ösztön (1992)

Basic Instinct
Filmadatlap
 
25
Szereplők
33
Vélemények
51
Képek
4
Videók

Galéria (51)

Videók (4)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 18.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Akkor nagyon jó film volt, én meg oda voltam Sharon Stone-ért, de nemrég néztem meg, most se rossz, de valahogy akkor túlértékeltem.

 
Puncs   2019. 03. 14.

1

Tudom, hogy a kilencvenes évek elején nagy durranásnak számított ez a film, de nekem kicsit túlértékelt. Vannak benne jó jelentek, amelyek kultikussá tették ezt a mozit. Ilyen emblematikus jelenet Sharon Stone kihallgatása, amikor keresztbe teszi a l... több»

 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

0

Alapfilm, aki nem látta, mindenképp nézze meg. Sharon Stone és Michael Douglas valami eszementek benne.

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 24.

0

Remek kis thriller, amiben Sharon Stone és Michael Douglas is egyaránt brillírozik. Fordulatos és magával ragadó mozi. Tökéletesen felépített történet és a végén egy tökéletes csavar... Ajánlott.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Már itt is látszik, hogy Sharon Stone-nál jobb színésznőt ide elképzelni se lehetett volna. Ennél a filmnél összességében nem sok hiba volt. Akadtak apróbb gondok de szerencsére ez nem rontott a hangulatán.

 
Berto49   2016. 12. 09.

0

Talán ezt a filmet láttam legtöbbször életemben, ennek ellenére megunhatatlan!!! Elsősorban Sharon Stone miatt, másodjára pedig Jerry Goldsmith zenéje tetszik nagyon (a score külön lemezen megvan, néha meghallgatom), szerintem ez a létező legjobb fi... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Szinte semmibe sem tudok belekötni. A történet zseniális, a feszült légkör/hangulat mindent visz. A szereplők eszméletlenek, persze, főleg Sharon Stone (akire szintén helytálló az istennő megállapítás), valamint Michael Douglas. Az erotikus jelenetek... több»

A film összbevétele 352 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

Catherine (Sharon Stone) és Nick (Michael Douglas) karaktereit valós személyek ihlették, akiket Joe Eszterhas személyesen is ismert. Nicket egy heves Clevelandból származó zsaru ihlette, Catherine-t pedig egy Ohio-ból származó táncosnő, akivel Eszterhas egy forró éjszakát töltött el, ám a nő búcsúzás helyett elővett egy pisztolyt és gyilkossággal fenyegetőzött. Szerencsére Eszterhasnak sikerült lebeszélnie őt erről.

(ps)
 

Sharon Stone rémálmoktól szenvedett a forgatás miatt, leginkább a gyilkos jelent viselte őt meg.

(ps)
 

A legendás jelenet Sharon Stone-nal, amelyben a színésznő széttárja a lábait, eredetileg nem is szerepelt a forgatókönyvben.

(ps)
 

Joe Eszterhas megbánta, hogy a forgatókönyvben vonzó módon mutatta be a dohányzást, ugyanis az írónál torokrákot diagnosztizáltak 2001-ben. Szerencsére azóta sikerült kilábalnia a végzetes kórból.

(ps)
 

Sharon Stone, az akkor még kezdő színésznő nem igazán érezte magát kényelmesen a híres sztár, Michael Douglas közelében. Szerencsére ez a feszültség csak fokozta a színésznő teljesítményét.

(ps)