Matt Damon mostanra valószínűleg megbánta egykori döntését, negyed millió dollár veszteség után pedig ez érthető is. De mi köze ennek az Avatarhoz? Mondjuk a részleteket!

A Good Will Hunting és a Mentőexpedíció sztárja a napokban adott interjút a British GQ-nak, melyből kiderült, hogy visszautasította James Cameron megkeresését, aki korábban őt szemelte ki az Avatar főszerepére. Damon szerint a rendezőtől kapott ajánlat része volt az is, hogy részesedést kapna a film bevételeiből.

„Jim Cameron felajánlotta nekem az Avatart. 'Nézd, nincs szükségem egy nagy nevű színészre ehhez. Ha nem vállalod, találok egy ismeretlen színészt, és neki adom a szerepet, mert ehhez a filmhez nem kimondottan rád van szükség. De ha vállalod, adok neked tíz százalékot', mondta.”

Azt nézve, hogy az Avatar 2,79 milliárd dollárt kaszált világszerte, ez hipotetikusan bő 250 millió dollárt jelentett volna Matt Damon számára.

„Több pénzt szórtam el, mint bármelyik színész valaha” - tette hozzá viccelődve a színész, majd elmondta, hogy egyrészt bánja a dolog, másrészt viszont, ha elvállalja, azzal cserben hagyta volna Paul Greengrasst és a Bourne-franchise-t, melynek épp az időben forgatták az egyes részeit.

„Tudod, csak hat filmet forgattam” - idézte fel Cameron szavait. „Ezt akkor nem is tudatosítottam. Nagyon ritkán készít filmet. Rájöttem, hogy azzal, hogy nemet mondtam, valószínűleg elszalasztottam az egyetlen esélyemet, hogy vele dolgozhassak. Ez szívás. De a gyerekeimnek van mit enniük. És jól vagyok” - zárta a szavait.

James Cameron új filmje, az Avatar: A víz útja 2021. decemberétől látható a mozikban.