Valószínűleg minden színész karrierjében akad egy pillanat, amelyre úgy gondol vissza, mint élete legnagyobb baklövésére. Ez alól Matt Damon sem kivétel, aki Az aszfalt királyai promója kapcsán adott interjúban el is árulta a sajátját.

Ritkán esik ugyan róla szó, de igaz, hogy annak idején James Cameron Matt Damont kereste meg elsők között az Avatar főszerepével, amelyet ráadásul azzal fejelt meg, hogy busás részesedést ígért a színésznek a bevételekből.

„Figyelj ide. Nincs senkire se igazán szükségem ehhez a filmhez, nem kell, hogy valódi nagy nevek szerepeljenek benne. Ha nem vállalod, akkor valószínűleg megkeresek egy kevésbé ismert színészt az ajánlattal, mert valójában nincs szüksége a filmnek rád. De, ha elvállalod a főszerepet, 10 százalék részesedést kapsz a bevételekből” – mesélte Matt Damon, miként is hangzott a rendező ajánlata.

Damon egyáltalán nem titkolja, hogy a mai napig rettenetesen bánja, hogy nem vállalta a szerepet a Bourne filmekben való kötelezettsége miatt, már csak azért is, hiszen az Avatar 2,78 milliárd dolláros bevételt hozott a konyhára a készítőknek a mai napig, amelyet csupán az idén mozikba került Végjáték tudott megugrani.