Még egy filmben láthatjuk Ben Affleck Batmanjét

Vannak olyan szuperhősök, akiket mindenki egyetlen színésszel azonosít (legjobb példa erre Logan, a Farkas ugyebár), és vannak olyan szuperhősök is, akiket az elmúlt évtizedben már legalább féltucat színész életre keltett. Ilyen Batman is, aki ismét generációt vált. Legutóbb Ben Affleck felelt a megformálásáért, de a jövőben Robert Pattinsonnra vár ugyanez a feladat.

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy végleg el kellene köszönnünk a Ben Affleck féle meglehetősen zord karaktertől – legalábbis egyelőre. Azt ugyan már hónapokkal ezelőtt maga a színész ismerte el, hogy korábban személyes okokból visszautasította egy új önálló Batman-mozi főszerepét, viszont most mégis úgy tűnik, hogy egyszer még utoljára magára húzza a fekete maszkot és palástot.

A 2022-ben debütáló új Flash – A Villám-moziban ugyanis ő is szerepelni fog. A történet szerint Flash visszautazik az időben, hogy megmentse az anyját, ám ezzel – ahogy az minden jóra való időutazós filmben lenni szokott – a dolgok nem egészen úgy alakulnak majd, ahogy azt ő eltervezte. Egy alternatív idősíkba kerül, ahol a rabló nem Bruce Wayne szüleit, hanem őt magát ölte meg a sikátorban, ezzel pedig Thomas Wayne válik Batmanné – egy sokkal brutálisabb Batmanné. Itt jöhet majd be a képbe Michael Keaton is.

A hírek szerint Ben Afflecket hónapokkal ezelőtt keresték meg a szereppel, ő viszont csak úgy vállalta azt el, hogy az akkor mutatott forgatókönyvön végrehajtották az általa javasolt módosításokat. De valószínűleg még ezekkel együtt is csak a történet elején és végén számíthatunk majd a felbukkanására.

Azt több forrás is megerősítette, hogy Ben Affleck ezzel végleg leteszi majd a lantot, legalábbis Batmanként, vagyis a jövőben biztosan nem alakítja többször a szuperhőst. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne kapnánk még egy adagot belőle a jövőben.

Mint ismert, jelenleg is dolgoznak Az Igazság Ligája régiúj változatán, a Zack Snyder: Az Igazság Ligája-en. Ebben megannyi olyan jelenet is lesz, amelyek a 2017-es erősen megvágott és átalakított moziváltozatból kimaradt, és természetesen ezek között sokban Batman is szerepelni fog.