‘Még egyszer! Azonnal!’: Alec Baldwin kiabálva adott utasításokat és sürgette a stábot a Rust tragikus kimenetelű forgatásán

Sürgette a stábot a Rust című film forgatása során Alec Baldwin.

Hannah Gutierrez Reed, a fegyvermester a forgatáson történt halálos lövöldözés miatt áll bíróság előtt, Baldwin pere, melyben gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, júliusban keződik.

Az ügyészség Baldwin felelősségével és a menedzsment hibáival érvel Reed tárgyalásán. Ezek vezethettek Halyna Hutchins operatőr halálához. 

Csütörtök reggel az esküdtek részleteket láthattak a forgatásról, amelyeken Baldwin látható volt, amint a pisztolyával céloz és utasításokat adott a stábnak.

"Még egyet! Még egyet! Még egyet! Azonnal! Töltsünk újra!" - kiabálta Baldwin, mikor a rendező leállította az egyik jelenet forgatását, amint a színész újra akart venni, írja a Variety. A mindössze 24 éves Reed sietett, hogy több vaktöltényt tegyen a fegyverébe, de Baldwin láthatóan türelmetlen volt. "Haladjunk! Gyerünk! Két pisztoly kellene, és mindkettőt újratöltjük" - mondta.

Bryan Carpenter szakértő tanú a kulisszák mögötti videók biztonsági hiányosságait bírálta, hangsúlyozva a lőfegyverekkel kockázatait, különösen, ha a stábot sürgetik. Carpenter arra is felhívta a figyelmet, hogy Gutierrez Reed tapasztalatlansága és Baldwin státusza miatt mekkora kihívást jelentett Reednek, hogy kijavítsa Baldwin fegyverkezelési hibáit.