Meghalt Jim Gordon, Eric Clapton dobosa, akit saját anyja meggyilkolásáért ítéltek el

77 éves korában elhunyt Jim Gordon dobos, aki pályafutása során Eric Claptonnal és George Harrisonnal is együtt zenél.

2023.03.16   olvasottság: 30797x   szerző: csd  

A közlemény szerint hétfőn Jim Gordon természetes halált halt a kaliforniai Vacavillle-ben lévő California Medical Facility-ben, ahol börtönbüntetését és a mentális betegséggel folytatott küzdelmét töltötte. Jim Gordon 1983-ban ítélték el édesanyja meggyilkolásának vádjával, a jogi folyamat során megállapításra került, hogy a zenész súlyos mentális betegségben szenved.

1945-ben született, gyermekkorát a kaliforniai San Fernando völgyben töltötte. Már egészen korán kezdett el dobolással foglalkozni, tinédzserként pedig több zenekarban is játszott. Később ösztöndíjat nyert a Kaliforniai Egyetemre, helyette viszont csatlakozott az Everly Brothers turnéjához.

Pályafutása során olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Beach Boys, Steely Dan, Carly Simon, John Lennon, Gordon Lightfoot, Harry Nilsson, Sonny és Cher, Nancy Sinatra és Glen Campbell.

Mentális betegsége már a hetvenes években kiütközött rajta, bántalmazta akkori barátnőjét, Rita Coolidge énekesnőt. Nem sokkal később pedig már kezeléseken vett részt. Zenésztársai beszámolói szerint Gordon nem mutatta jelét semmilyen mentális problémának.

1983 júniusában, hetekig tartó gyanús és fenyegető viselkedés után Gordon agyonverte, majd halálra szúrta 72 éves édesanyját, a bíróságon azt állította, hogy a hangok fejében mondták neki, hogy ezt tegye. Hivatalosan is skizofréniát diagnosztizáltak nála, és 1984-ben 16 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

A zenészt első házasságából született lánya, Amy gyászolja.

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ