Még a Dűne: Második rész sem került a mozikba, a rajongók már a folytatásról pletykálnak. Daniel Richtman a Patreon oldalán elárulta, hogy Timothée Chalamet aláírta a Dűne 3 szerződését.

Azok a rajongók, akik olvasták az eredeti regény tudják, hogy a Dűnével nem ér véget Paul Atreides története.

A harmadik epizódról szóló pletykák már az első rész forgatása óta keringenek az éterben. Még ha a Chalamet-ről szóló pletykák igazak is, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a film valóban el is készül. Pusztán azt, hogy az elvi lehetősége nem kizárt.

Arról, hogy lesz-e harmadik rész, a Dűne forgatókönyvírója, Jon Spaihts egy éve így nyilatkozott: „Nem árulhatok el túl sokat, de az biztos, hogy egy hihetetlenül gazdag világot rejt magában a történet. Tele lehetőségekkel arra, hogy a sztorit különböző irányokba bontsuk ki.”

Villenueve a Dűne filmek rendezője korábban maga is jelezte, hogy szívesen szárnyai alá venné Frank Herbert író, A Dűne messiása - Dűne 2. című regényét, ami alapján a 3. film készülhet. Jon Spaihts is reagált erre az információra:

„Denis komolyan gondolta a Dűne Messiása adaptáció elkészítését, ami a trilógia befejezése lenne. Ez egy nagyon érdekes könyv, amely a maga módján dekonstruálja a Dűnét, és még inkább figyelmeztet a vallás és a politika keveredésének vagy a karizmatikus vezetők követésének veszélyeire (...).”

És mi a helyzet a Dűne második részével?

A Dűne: Második rész Paul Atreides lenyűgöző útját mutatja be, aki szövetséget köt a Chanival és a fremenekkel. Ezzel egyidőben bosszút esküszik az összeesküvők ellen, akik családja bukását okozták. Paul választani kényszerül élete szerelme és az ismert univerzum sorsa között. Szeretné megakadályozni a tragikus jövőt, amelyet csak ő láthat előre.

A filmet Denis Villeneuve rendezi, aki Jon Spaihts-szel együtt a forgatókönyvért is felelős. A vásznon a már jól ismert karakterek láthatók, köztük: Timothée Chalamet (mint Paul Atreides alias Muad'Dib), Zendaya (mint Chani), Rebecca Ferguson (mint Lady Jessica), Josh Brolin (mint Gurney Halleck), Stellan Skarsgård (mint Vladimir Harkonnen), Dave Bautista (mint Glossu Rabban) és Javier Bardem (mint Stilgar). Florence Pugh fogja alakítani a császár legidősebb lányát, Irulana Corrino hercegnőt. Austin Butler Feyda-Rautha szerepében tűnik majd fel. Christopher Walken is csatlakozott a hollywoodi szereplő gárdához Shaddam IV. padisah császár szerepében. Léa Seydoux pedig Lady Margot szerepét fogja betölteni.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»