Mégis elkészülhet a Szellemirtók 3 - az eredeti stábbal?

Jó pár rajongó kaphat most izgatottan a szívéhez – ugyanis lehet, hogy mégis elkészül a már vagy 20 éve halogatott folytatás, a Szellemirtók III, ráadásul nem csalás, nem ámítás, de az eredeti stábbal.

A folytatás terve már nagyon régóta szóbeszéd tárgya, ám eddig nem igazán akaródzott megvalósulni. Legutóbb egy igen szomorú hír miatt esett kútba a tervezet: az egyik szellemirtót alakító Harold Ramis hosszas betegeskedés után 2014-ben elhunyt.

Azóta készült a filmből egy csak női főszereplőkkel forgatott remake is, a Szellemirtók, amely próbált ugyan humorában igazodni az előző filmekhez, sem a kritika, sem a közönség nem fogadta túl jól – és valójában a nyomába sem ért az eredeti filmeknek. Jogosan merült fel tehát ismét az igény a közönség részéről, a kérdés pedig a stúdió felől, hogy nem lenne-e most itt az ideje nekifutni a harmadik résznek?

Dan Aykroyd nemrég interjút adott, amiben szóba került a filmterv is, a színész pedig igen kecsegtetően nyilatkozott: azt mondta, hogy simán van arra esély, hogy elkészüljön a harmadik film, amit épp most írnak. Szerinte ugyanis nagyon jó a történet, és Bill Murray is csatlakozna a stábhoz – annak ellenére, hogy csak egy szellemet játszana.

A színész nem spoilerezett el semmi titkosat, a harmadik rész története ugyanis már egy ideje közkincs: a film (Dana) Sigourney Weaver és Peter Venkman (Murray) szerelemgyerekéről, Oscarról szólna, aki felnőttként átveszi a családi bizniszt, miután apja a film első jelenetében meghal.

A filmből természetesen ki kell húzni Ramish tervezett jeleneteit – és ha Murray tényleg hajlandó csatlakozni a stábhoz, akkor biztos, hogy neki jóval nagyobb szerepet kell szánni, elvégre a színész tekintélyes rajongótáborral rendelkezik.

Bár a hír nagyon izgalmasnak hangzik, Aykroyd nem először beszélt már erről – és amíg a Sony nem erősíti meg a hírt vagy nem bólint rá a produkcióra, addig csak vágyálom marad, de addig is: reméljük a legjobbakat. Hátha.