Mégis horror lesz az új X-Men film

A Fox Az új mutánsok című X-Men spin-offja idén áprilisban került volna a közönség elé, ám ismét elhalasztották a premierjét, mert a stúdió úgy döntött, ráfér még egy kis igazítás.

A filmet immár másodszor csúztatták arrébb, és tetemes mennyiségű jelenetet kellett az alkotóknak újraforgatni – ám az egyik főszereplő, Anya Taylor-Joy szerint ettől nem kell megijedni. Ez ugyanis nem annak a jele, hogy totális káosz uralkodna a film körül, hanem épp ellenkezőleg: végre megszületett a döntés, hogy a filmet az eredeti tervek szerint viszik tovább, és csinálnak belőle egy korhatáros horrorfilmet, aminek eredetileg szánták.

A színésznő nemrég azt nyilatkozta, hogy remek élmény a karaktere bőrébe bújni, és nagyon élvezi a munkát – illetve érti és megérti, hogy milyen frusztráló lehet a tervezettnél sokkal többet várni a kész filmre, de a stáb célja az, hogy a rajongókat leginkább kielégítő alkotást tudjanak letenni az asztalra.

A jelenlegi tervek szerint a filmet 2019 augusztusában mutatják majd be a mozikban, és igen érdekes lesz majd látni, hogyan illeszkedik az X-Men-franchise többi részéhez. Ám a film az X-Men jövőjével kapcsolatban is egy mérföldkő lehet, hiszen miután a Disney és a Fox megkötötte az évszázad médiaüzletét, és a jövőben kéz a kézben folytatják majd a filmgyártást és -terjesztést, ez eléggé átrendezi az amerikai médiapiacot. Nem csak a háttérben, hanem tartalmilag is: A Marvel ugyanis végre visszakapja az X-Ment, és senki sem lenne meglepve, ha rebootolnák az egész mutáns-univerzumot.

Az Új mutánsok Josh Boone rendezésében készül, főszereplői pedig Antonio BanderasMaisie Williams, Alice BragaCharlie HeatonHappy Anderson és Henry Gonzaga.