Mégsem DuVernay rendezi a Marvel szuperhősfilmjétA kép forrása: Paramount Pictures

Ava DuVernay maga erősítette meg, hogy nem vállalja el a Black Panther rendezésének lehetőségét.

A Selma rendezője, Ava DuVernay az Essence Magazine-nak adott interjújában elmondta, hogy nem él a lehetőséggel, és nem vállalja el a Black Panther rendezését.

'Különböző elképzeléseink voltak arról, hogy miről kéne szólnia a történetnek. A Marvelnek megvannak a maga bevett szokásai, hogyan teszik a dolgukat, és azt gondolom, hogy fantasztikusak, és a legtöbben imádják, amit csinálnak. Megtiszteltetésnek vettem, hogy megkerestek' - árulta el döntése okáról a rendező. DuVernay hozzátette, hogy bár nagyon tetszettek neki a filmterv karakterei, azonban nem értett egyet a Marvel elképzeléseivel.

Bár fekete bőrű karakterek már több szuperhős témájú is szerepeltek (elég csak Nick Furyra, vagy Heimdallra gondolnunk), főszerepben korábban még egyiket sem láthattuk.  Black Panther figurája, aki egy különleges növény elfogyasztása után rendkívüli érzékelésre, erőre és sebességre képes szert tenni az 1960-as években tűnt fel először a Marvel Avengers képregényeinek oldalain. A karakter hamar népszerű lett, és csakhamar önálló, kétszáz oldalas történetet kapott, melyből kiderült, hogy egy fiktív afrikai ország, Wakanda hercege. A következő saját sztoriban a Ku Klux Clan ellen küzdött az Egyesült Államokban. A képregényekben az X-Menből ismert Viharral ápolt romantikus kapcsolatot. Black Panther először a Amerika Kapitány: Polgárháború című produkcióban fog feltűnni. A film főszerepét Chadwick Boseman játssza, a színész öt filmre szerződött.

A Back Panther 2017. november 3-án debütál majd a mozikban