A rajongók utoljára A Sith-ek bosszújában láthatták Mace Windut, a legendás jedi mestert közvetlenül azelőtt, hogy Darth Sidious megölte volna.

Egy ideje már azonban lázban tartja a nézőket a kérdés, hogy Windu mester talán mégiscsak túlélhette a végzetesnek tűnő összecsapást a sith nagyúrral. Az egyik legelszántabb rajongó pedig meg is osztotta részletes elméletét mindenkivel a Redditen.

Mindezek alapján Mace Windunak valójában meg se kottyanhatott az, hogy elvesztette az egyik kezét. Korábban Anakin Skywalker, később pedig maga Luke Skywalker is elveszítette egy-egy végtagját, így feltételezhető, hogy egy fénykard az általa okozott sebet egyben össze is égeti, így kicsi az esélye annak, hogy egy ilyen sérülés esetén elvérezzen a vesztes fél.

Minthogy szintén Luke Skywalker, Yoda és számos jedit sújtottak erő villámlással, levonható az az összefüggés, hogy egy ilyen támadás ugyan rövid időre képes harcképtelenné az ellenfelet, halálos sérülés okozására azonban nem alkalmas.

Az egyik legnagyobb probléma viszont annak a ténynek köszönhetően, hogy Luke-ot, Darth Mault és Anakint is láthatták hatalmas mélységekbe zuhanni a nézők, feltételezhető tehát, hogy Mace Windu is túlélhetett egy ilyen esést.

Samuel L. Jackson egy korábbi interjúban már elárulta, hogy szívesen újra megformálná a karaktert. Arról azonban egyelőre nincsenek hivatalos információk, hogy Windu mester csakugyan felbukkanna az idén decemberben mozikba érkező Skywalker koréban.