2019.10.11   szerző: csd   hozzászólások: 1

Joker sikerét az utóbbi napokban már beárnyékolta egy kisebb botrány, most azonban úgy tűnik, hogy megtörtént az első olyan bűncselekmény, amely vélhetően a filmhez köthető.

Megvan az első vádemelés a Joker kapcsán

Minneapolisban ugyanis letartóztattak egy nőt, mivel az megpróbált megrongálni egy autót. Mindebben talán nem is lenne semmi különös, a hölgy azonban egy Joker maszkot viselt. A esetnek ketten is szemtanúi voltak, ebből két személy a szóban forgó jármű hátsó ülésén foglaltak helyet.

A harmadik szemtanú elmondásai alapján ő maga megpróbálta rábeszélni a nőt, hogy távozzon, mielőtt nagyobb baj történne. Noha a vádlottat ugyan börtönbüntetés nem fenyegeti, mindenesetre 1000 dolláros bírságot kell kifizetnie az okozott károkért.

A Joker alig egy hete került a mozikba, és bár az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon hatalmas sikert aratott, a kritikusokat igencsak sikerült megosztania, többen ugyanis fenntartásokkal fogadták a filmet túlzott erőszakos tartalma miatt.

98 Joker  (2019)

dráma | krimi | thriller

Eszelős, veszedelmes, kissé mulatságos. Vajon mi vezetett oda, hogy a sikertelen stand-up komikusból pszichopata gyilkos, Batman főellensége váljon? Todd Philips szenzációs... több»