Megvan az új Coppola a Francis and the Godfatherhez!

A keresztapa minden idők egyik legmeghatározóbb moziklasszikusa, ezzel aligha vitatkozhat bárki is. Azt viszont már jóval kevesebben tudják, hogy a film csak nagy harcok árán készülhetett el és még nagyobb harcba került, hogy a rendező Francis Ford Coppola úgy építhesse fel, ahogy megálmodta. Erről a harcról fog szólni a Francis and the Godfather, amelynek főszereplőit is leleplezték.

A film tehát az 1970-es évek elejére repíti majd vissza a nézőket, akik végig mehetnek a moziklasszikus elkészítésének göröngyös útján. Francis Ford Coppola ugyanis szinte végig ellenállásba ütközött a Paramount Picturesnél, amikor A keresztapa moziról volt szó. A stúdió akkori vezetője, Robert Evans sok tekintetben másképp gondolkozott, mint a rendező, kettejük csörtéi adják majd a film cselekményének gerincét.

A Francis and the Godfather rendezői székét Barry Levinson foglalja el, aki Andrew Farotte forgatókönyvéből fog dolgozni. És most már azt is lehet tudni, hogy a két legfontosabb szereplő – Francis Ford Coppola és Robert Evans – kik által kelnek majd életre a mozivásznon. A legendás rendezőt Oscar Isaac fogja alakítani, míg a mindenben vele hadakozó stúdióelnököt Jake Gyllenhaal játssza majd el.

A projekt még csak az előkészületi szakaszban jár, így túl sok részlet nem ismert. De a jelek szerint a szereplőgárda összeboronálása legalább olyan nehéz lesz, mint annak idején A keresztapa esetében is volt. Mert bizony itt igazi színészlegendákat kell majd eljátszani. Keresik még a megfelelő színészt Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall, James Caan, John Cazale, Talia Shire és Diane Keaton megformálására. Illetve nem tudni még, hogy ki alakítja majd Albert S. Rudy producert vagy épp Robert Evans jobbkezét, Peter Bartot.

Egyelőre arról is korai még beszélni, hogy mikor kerülhet a mozikba a film, hiszen még a forgatás időpontja sem ismert.