Megvan, ki lesz Csingiling a Pán Péter és Wendyben

A Disney évek óta új koncepciót követ: az akár több évtizedes rajzfilmklasszikusaikból készítenek élőszereplős változatot. Ez eddig nagyon jól működött, és egyelőre nem látni, hogy a következő években miért ne működhetne továbbra is jól. Az egyik soron lévő projekt a Pán Péter és Wendy, amelynek stábja a napokban új névvel gyarapodott.

A film előkészületein már évek óta dolgoznak a Disneynél, de sokáig azt sem lehetett pontosan tudni, hogy akkor most mozifilmben vagy eleve a Disney+ csatornára szánt alkotásban gondolkoznak-e. Egy ideig arról lehetett hallani, hogy utóbbiról van szó, de a legutóbbi hírek már egy mozis premierről szólnak – valamikor 2022-ben vagy utána.

A Pán Péter és Wendy forgatókönyvén David Lowery és Toby Halbrooks közösen dolgozik, előbbi pedig a rendezői széket is elfoglalta volna már idén tavasszal. Az eredeti tervek szerint áprilistól augusztusig tartott volna a forgatás, de mint az sejthető, ebből semmi sem lett. És egyelőre nem is tudni pontosan, hogy mikor pótolhatják a kiesett több hónapos munkát.

Azt viszont már lehet tudni, hogy a film ügyeletes főgonoszát, Hook kapitányt nem más alakítja majd, mint Jude Law. Ezt már a nyáron lefixálták a felek, de a hírek szerint nem ő volt az első kiszemelt a szerepre. Hanem Will Smith, de ő inkább az Aladdin dzsinjére csapott le helyette. Sőt, olyan pletykák is vannak, melyek szerint Joaquin Phoenixet is felkérték, de ő is nemet mondott.

Pán Pétert Alexander Molony formálhatja meg, míg Wendyt Ever Anderson kelti majd életre. Mostanra pedig egy harmadik igen fontos karakterhez is megtalálták az ideálisnak vélt színésznőt: Csingilinget az ifjú Yara Shahidi fogja alakítani, aki eddig inkább sorozatszínészként volt ismert, de szinkronszínészként is tevékenykedik.