Mekkorát ment a mozikban a Jurassic World 3?

A múlt hét folyamán megérkezett a mozikba a Jurassic World: Világuralom, amely nagyon úgy tűnik, hogy nem okozott csalódást a franchise rajongóinak.

Legalábbis erről árulkodnak azok a bevételi adatok, amelyekkel a harmadik Jurassic World büszkélkedhet. Colin Trevorrow rendezése a Comscore adatai szerint 143 millió dollárral nyitott az amerikai mozikban, ez alig marad el a 2018-ban mozikba került Bukott birodalomtól, amely 148 millió dollárt húzott be az első hétvégén.

A Világuralom 389 millió dolláros összbevételt hozott a konyhára a stúdiónak, így az Universalnál egy darabig még egészen biztosan nem kell aggódniuk amiatt, hogy kispadra kell küldeni ezt a szériát.

A harmadik részben Chris Pratt, Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern és Bryce Dallas Howard csapata néz szembe a dinókkal, akik öt évvel a Nublaron történt események után átveszik a hatalmat a bolygó felett, ezzel pedig az egész emberiség jövőjét veszélyeztetik.

Azonban úgy tűnik, hogy a produkció alaposan megosztja a kritikusokat és a nézőket. A Rotten Tomatoes portálon mindeddig mindössze 30 százalékos értékelést kapott a szakmától, míg a nézők 79 százalékra értékelik azt. A hazai közönség 66 százalékra értékelte a filmet a Magyar Filmadatbázisban.

A filmre itthon a hétvégén több, mint 140 ezren váltottak jegyet 232 millió forint értékben.