Arról már többször is beszámoltunk mi is, hogy a koronavírus miatt világszerte elrendelt vagy csak erősen ajánlott otthonmaradás legnagyobb nyertesei az online streaming szolgáltatók. Ilyen az Apple TV, a Disney+ és persze a legnagyobb, a Netflix. Utóbbin hónapok óta ugyanazokat a filmeket nézik a legtöbben, de mostanában felbukkant néhány olyan cím, amire előzetesen senki sem számított.

Egészen pontosan a top 10-es lista két új eleméről van szó, amik kimondottan az utóbbi időben küzdötték fel magukat a legnépszerűbbek közé. Pedig két olyan alkotásról van szó, amiről jó eséllyel csak nagyon kevesen hallottak korábban. Az egyik a Badland, a másik pedig Az utolsó emberig.

A Badland egy tavaly novemberben debütált western, amelyre akkor a kutya nem volt kíváncsi. Alig néhány moziban került csak műsorra, de nagyon gyorsan el is tűnt a süllyesztőben. A film nemrégiben került be a Netflix kínálatába, ahol azonban valósággal kivirágzott. Jelenleg a szolgáltató top tízes filmlistájának negyedik helyén tanyázik.

Az utolsó emberig viszont – ha a sorozatokat nem számoljuk – a legnézettebb film jelenleg a Netflixen. Eredetileg 2016-ban került a mozikba, de dacára az alapvetően pozitív kritikáknak, nem sokan voltak kíváncsiak rá. Pedig a főszereplő Meg Gibson, aki azért még most is képes megmozgatni a nézőket. Ehhez képest a film hamar a feledés homályába veszett, most viszont új virágkorát éli a Netflixen. A történet egy egykori gengszterről szól, aki segít lányának elmenekülni egy drogkartell elől.

Hogy miért épp ez a legnézettebb film jelenleg a Netflixen, azt csak találgatni lehet. Talán az otthon ücsörgő emberek annyira unják magukat, hogy valami izgalmas akcióval próbálják meg felpörgetni a napokat. Hogy erre miért éppen Az utolsó emberig filmet találják a legalkalmasabbnak, azt nehéz lenne megmondani.