'Mi a franc folyik itt?': Sean Penn azon gondolkodott, hogy fegyvert ragadjon az oroszok ellen

Amióta kitört az orosz-ukrán háborús konfliktus, Sean Penn az egyik legelszántabb támogatója az ukrán félnek.

A színész épp Ukrajnában dolgozott egy dokumentumfilmen, amikor Oroszország megszállta az országot. Sean Penn a későbbiekben elhagyta a háború sújtotta államot, ugyanakkor a továbbiakban határozottan támogatta annak gondolatát, hogy a Filmakadémia hívja meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt az idei Oscar-gálára.

“Az egyetlen lehetséges ok, amiért tovább maradtam volna Ukrajnában, az lett volna, hogy én is fegyvert ragadok a kezembe. Valószínűleg minden védőfelszerelés nélkül tettem volna mindezt, mivel azt az ember egy civil harcosnak, esetleg egy képzett katonának adja, aki sokkal inkább ki van téve az életveszélynek” - nyilatkozta a színész.

Penn fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ő maga ironikusnak tartja, hogy az ember egy fényűző hollywoodi közegből kiszakadva egyik pillanatról a másikra eljut annak gondolatához, hogy fegyvert ragadjon.

“A minap a brentwoodi benzinkúton voltam, és most azon gondolkodom, hogy fegyvert fogok Oroszország ellen? Mi a f@sz folyik itt?” - tette hozzá a színész, majd azt is elmondta, hogy amint a harcok elülnek, visszatér Ukrajnába, hogy befejezze a dokumentumfilmjét, amellyel a háború sújtotta országban uralkodó körülményeket kívánja bemutatni.