51 A potyautas  (2021)

Ismét az a furcsa helyzet állt elő a legnagyobb streaming szolgáltatónál, hogy egy olyan filmet nézett hétvégén mindenki, ami szinte mindenki szerint nem érdemli meg, hogy megnézzék. Melyik ez és miért ilyen rosszak róla itthon a vélemények?

A Netflix hétvégi legtöbbet nézett új mozija hazánkban A potyautasT volt. Joe Penna rendező sci-fije elsőre egész érdekesnek tűnő sztorival kecsegtet. Egy Marsra útnak indult űrhajóra valahogy felkeveredik egy potyautas is, aki véletlenül (vagy sem) megrongálja az űrhajó létfenntartó rendszereit. A néhány fős legénységnek súlyos döntéseket kell hoznia, ha egyáltalán túl akarja élni az expedíciót.

A potyautas fontosabb szerepeiben Anna Kendricket, Toni Collette-t, Daniel Dae Kimet és Shamier Andersont láthatjuk. A közel kétórás film alig néhány napja debütált a Netflix kínálatában, és mivel a felütés elég ígéretesnek hangzik, nem meglepő, hogy azonnal mindenki rácsapott.

Csakhogy érdekes módon, míg a Rotten Tomatoes oldalán meglepően jó értékelésekkel bír, addig a jelek szerint a Mafab olvasói egy cseppet sincsenek elragadtatva tőle. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól egészen hízelgő 75 százalékot kapott, míg a nézői értékelések is egy erős közepest sugallnak: 61 százalék.

Ezzel szemben itt, a Mafabon az első értékelések alapján bizony A potyautas egy szinte nézhetetlenül silány valami. Legalábbis a 29 százalékos tetszési index nagyon erre utal. Viszont a Netflixen egyelőre a legnézettebb filmnek számít, bár nem lennénk meglepve, ha ez már a hét elején megváltozna.