Mi sem maradunk le az Amy Winehouse filmről

A Vertigo Média forgalmazásában július 9-én debütál a hazai mozikban a Cannes-ban rendkívüli sikereket elért életrajzi film, az Amy: Az Amy Winehouse-sztori.

Asif Kapadia (Senna) filmét rendkívül pozitívan fogadták a kritikusok a Cannes-i Filmfesztiválon, a Vertigo Mediának köszönhetően jövő hónapban a hazai közönség is a mozikban tekintheti meg a hatszoros Grammy-díjas énekesnőről, Amy Winehouse-ról szóló zenés dokumentumfilmet.   

A film előzménye nem volt botrányoktól mentes, ugyanis néhány héttel a premier előtt a

Winehouse család szóvivője azt állította, hogy a film számos valótlanságot tartalmaz, ezzel együtt a család elhatárolódott az alkotástól. Az alkotók szintén közleményben reagáltak a kritikákra, melyben kifejtették, hogy a filmet a család teljes támogatásával készítették, és ugyanolyan objektivitással közelítettek Amy Winehouse felé, mint a Senna esetében.

A filmben a rendező több mint 100 interjút használt fel, melyet az énekesnő barátaival, családjával, zenészkollégáival és korábbi partnereivel készített. Asif Kapadia elmondta, hogy a történet, amit a filmmel el kívánt mesélni, ezekre az interjúkra reflektál.

A brit rendező otthonosan mozog a dokumentumfilmek világában. 2010-es filmje, mely a legendás Forma-1-es pilóta, Ayrton Senna életét dolgozta fel összesen 17 díjat nyert el a legrangosabb fesztiváljain, és az eddigi visszajelzések szerint az Amy is ígéretes fesztiválkörút előtt áll.

Az Amy: Az Amy Winehouse-sztori július 9-től látható a mozikban.