Bryan Cranstont a többség a 2008-as Totál szívás sorozatban ismerte meg, de a díjnyertes sztár színészi karrierje egészen a '80-as évek legelejéig nyúlik vissza. Még mielőtt kamerák elé állt volna, ő is a színpadon szerzett tapasztalatot, miközben alkalmi munkákból tartotta el magát. Az egyik ilyen kis híján nagyon nagy bajba is keverte.

Még a '70-es években történt, hogy Bryan Cranston és testvére, Kyle Edward Cranston igazi hippi életérzést követve motoron járták az országot. Ahol megálltak, alkalmi munkákat vállaltak, miközben Bryan Cranston önkéntesként színészkedett kisebb helyi színdarabokban. Így kerültek Daytona Beachre is, ahol a helyi Hawaiian Inn étteremben dolgoztak konyhai kisegítőként.

Az étterem egyik séfje egy bizonyos Peter Wong volt, akit alapvetően nem szerettek a munkatársai. Ezért a testvérek is többször nyíltan beszéltek egymás közt arról, hogy ha meg kéne ölni, azt miként tennék. Bryan Cranston azzal viccelődött, hogy feldarabolná és megsütné. Amikor lement az utolsó előadása annak a darabnak, amelyben éppen játszott, testvérével együtt újra útnak indultak és elhagyták a várost. Épp csak arról nem tudtak ekkor, hogy Peter Wong már halott.

A rendőrség egy autó csomagtartójában találta meg az egykori séf holttestét. A férfit agyonütötték és kirabolták. A nyomozás során első közt hallgatták ki az étterem dolgozóit, akiket arról is kérdeztek, hogy volt-e olyan haragosa Peter Wongnak, aki mostanában hagyta el a várost. Természetesen mindenki a Cranston fivéreket említette.

Így került Bryan Cranston és Kyle Edward Cranston a rendőrség körözési listájának élére, mivel a körülmények összjátéka igencsak gyanússá tette őket. Az, hogy végül nem tartóztatták le a testvéreket, annak köszönhető, hogy két héttel a gyilkosság után elkapták az igazi tettest. Illetve tetteseket. Mint kiderült, Peter Wongot egy szexmunkás környékezte meg, aki felcsalta a lakására, de ott társai agyonverték és kirabolták. A holttestét pedig egy autó csomagtartójában hagyták. A férfit, aki bevallotta tettét, börtönbe zárták, ahol később maga is gyilkosság áldozata lett.