Az elmúlt évek legnépszerűbb horror franchise-ja volt a Démonok között és annak mellékágai. A filmek sikere azon túl, hogy tényleg elég hátborzongatóra sikerültek, leginkább a témaválasztásnak köszönhető, főszereplői ugyanis a valóságban is léteztek. A sztorik mindig a paranormális nyomozó házaspár, Ed és Lorraine Warren történetein alapultak.

A Démonok között hatalmas sikert aratott 2013-as bemutatója után. 2016-ban érkezett a folytatás, amely hasonló magasságokba tudott emelkedni. Ám a filmeket készítő Warner és New Line Cinema öröme nem lehetett felhőtlen, ugyanis a filmek miatt beperelték őket.

A felperes egy író volt, bizonyos Gerald Brittle, aki szintén a Warren házaspár történeteivel foglalkozott. Az író azt állította, hogy a Démonok között és folytatásai elkészítéséhez a stúdióknak nem volt joga, ugyanis a Warren házaspár történeteinek feldolgozására kizárólagos jogot szerzett.

Bár Brittle nem kevesebb, mint 900 millió dollárt követelt a stúdióktól, végül perre mégsem került sor. A felek ugyanis peren kívüli egyezségre jutottak, amelynek feltételeit nem hozták nyilvánosságra. Így Brittle végül nem tartott igényt az általa korábban követelt 900 millió dollárra sem.

Az ügy egyik érdekes fordulata azonban nem is ez volt. Hanem az, hogy Brittle később jelezte, valójában ő csak egy báb ebben a pereskedésben, mivel a szálakat valójában a filmek egyik producere, Tony DeRosa-Grund mozgatta a háttérből. Állítólag ő volt az is, aki még 2013-ban emailben jelezte a Warner vezetőinek, hogy Ed Warrennek eltitkolt viszonya volt egy 15 éves lánnyal, bizonyos Judy Pennyvel. Ám a stúdió erről hallani sem akart, így a pedofil botrány kirobbanását minden eszközzel megakadályozták.